Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Filmas „The Proposal”/ „Bildinājums” apskats

Paula Ligere, 18.08.2009. 10:26

Jautra komēdija, ko būtu vērts noskatīties karjeristiem un ģimenes vērtību noliedzējiem.
Filmas „The Proposal”/ „Bildinājums” apskats

Filmas anotācija:

Pār ambiciozās un enerģiskās Ņujorkas izdevniecības vadītājas Margaretas galvu ir savilkušies negaisa mākoņi - viņas uzturēšanās atļauja ASV ir beigusies un viņai draud deportācija atpakaļ uz Kanādu. Lai nepazaudētu darbu, viņai atliek tikai viena iespēja - likt kādam no saviem padotajiem bildināt viņu un noslēgt fiktīvas laulības. Vai arī bildināt kādu pašai...

Filmas apskats:

Godīgi sakot, uz šo filmu gāju ar domu, ka būs kārtējā paviegla rakstura komēdija, ko varētu noskatīties un turpat uz vietas arī aizmirst, bet patiesībā filma mani „paķēra” ar savu gaumīgo humoru, simpātiskajiem aktieriem (ne tikai priekšplānā esošajiem), patīkamo aktierspēli un skaistajiem dabasskatiem.

Sandra Bulloka kārtējo reizi pierāda, ka ir lieliski piemērota komēdijām un spēj notēlot gan dzelzs lēdiju, gan uzvesties bezgala bērnišķīgi un piemīlīgi. Turklāt man šķita, ka Raiens Reinolds nu gan būs pilnīgi greiza izvēle un šis ekrāna pāris neradīs absolūti nekādu ticamības momentu (iespējams dēļ Raiena iepriekšējo filmu īpatsvaru, kur pārsvarā viņam blakus ir bijušas paviegla rakstura blondīnes un viņš pats ir bijis uzdzīvi mīlošs čalis), tomēr es kļūdījos, un kā vēl! Viņi abi ne vien rada ticamības momentu kā pāris, bet arī kā priekšniece un asistents.

Patīkams ir arī fakts, ka filmas stilisti nav slinkojuši un ir radījuši patiešām jaukus, gaumīgus un atbilstošus vizuālos tēlus visiem filmas dalībniekiem.  Nekā ekstravaganta, tomēr klasiski un šiki.

Kaut arī tas nav nekas jauns, tomēr skaisti ir attēlota lielpilsētas un dabas varenība, un pretstati, kas no tiem izriet.

Un pāri visam daža laba mācība un atgādinājumi par ģimeniskām vērtībām, kas tiek pasniegtas gandrīz ik uz soļa, tomēr nekrīt uz nerviem un nešķiet kaitinošas un pārgudras, filma ir spējīga izspiest no drūmā latvieša ne tikai smaidu un pat smieklus, bet arī kādu asariņu, ko pa kluso notraukt tā, lai citi nepamana (visticamāk nepamanīs, jo paši būs aizkustināti).

Kaut arī filma kopumā ir ļoti paredzama, tomēr ir detaļas, kas spēj radīt arī pārsteidzošus mirkļus. Filma, kas iepriecina, ļauj padomāt, pamāca un nedaudz pat iedvesmo censties iet uz saviem mērķiem, neaizmirstot par patiesajām vērtībām. Liek atcerēties arī to, ka karjeras kāpnes nav nekāds šķērslis ģimenei. Viss pārējais ir tikai aizbildinājumi.

Lomās: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Malin Akerman, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Aasif Mandvi, Oscar Nunez, Mini Anden

Režisors: Anne Fletcher

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV