Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

LTV1 raidījums „100 g kultūras” aicina uz provokatīvu akciju

Ieviņa Ancena, 27.08.2009. 12:09

Pirmdien, 31. augustā, no plkst. 15.00 līdz 18.00 LTV1 raidījums „100 g kultūras” pie Raiņa pieminekļa rīko savdabīgu akciju – brīvo tribīni, ikvienu aicinot paust savu attieksmi un viedokli par kultūras likteni un nozīmi šobrīd.

Nesen notikušajā Jaunā Rīgas teātra prese konferencē teātra galvenais režisors Alvis Hermanis pauda šādu viedokli: „Ja rīkotu tautas nobalsošanu, tiktu slēgtas visas kultūras iestādes. (..) Esmu pārsteigts par naidu, kas pēdējā pusgada laikā tiek vērsts pret kultūru. Par Dienvidu tiltu cilvēki tikai papukst (..), bet par kultūru – sist, piekaut un dedzināt”.

LTV1 raidījums „100 g kultūras” tiek veidots jau piekto sezonu, un tā veidotāji – redaktori un žurnālisti - ir novērojuši, ka attieksme pret kultūru sabiedrībā patiešām nav viennozīmīga. Daļa cilvēku ir pat ļoti neiecietīgi pret situāciju, ka valsts nodrošina finansējumu kultūras procesiem. Virtuālajā telpā pat izskan viedoklis, ka bez kultūras varētu arī iztikt.

Raidījuma veidotājus uztrauc un interesē katra cilvēka attieksme pret kultūru, tādēļ jau šobrīd LTV1 interneta mājas lapas forumā (www.ltv1.lv) viņi aicina atbildēt uz visai provokatīvu jautājumu: VAI JUMS ARĪ RIEBJAS KULTŪRA? KĀPĒC?

„Esi drosmīgs! Nāc un runā,” aicinot sabiedrību uz 31. augustā notiekošo akciju, mudina raidījuma „100 g kultūras” radošā komanda.

Savukārt trešdien, 2. septembrī, gaidāms īpašs „100 g kultūras” raidījums par mūsu dažādo attieksmi pret kultūru.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV