Piektdiena, 07.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Gaida, Arnis;

Filma nevis nolikšanai plauktā, bet latviešu skatītājiem

Līga Bizune, 10.09.2009. 14:15

Pēc divu gadu intensīva darba klajā nākusi Rīgas Kinostudijas jaunā dokumentālā filma par Latvijas svarcēlāju un bokseru Ritenieku ģimeni „Padoties aizliegts”, kas kinoteātrī „Parex Plaza” būs skatāma no 18. septembra vismaz divu nedēļu garumā.

Ideja par filmu radās pirms diviem gadiem, kad ar filmas galveno varoni Aivaru Ritenieku iepazinās Rīgas Kinostudijas producente Elvita Ruka, kura nedaudz vēlāk uzrakstīja filmas scenāriju. Producēšanas darbā iesaistījās arī Rīgas Kinostudijas valdes priekšsēdētājs Vents Horsts. Savukārt par filmas režisoru tika uzaicināts jaunais un talantīgais Dzintars Dreibergs.

„Kad pirms 20 gadiem sašutuši žurnālisti ieradās Ragaciemā, lai pēc kaimiņu lūguma glābtu bērnus, kurus it kā spīdzinot paša tēvs, un ieraudzīja pašdarinātos trenažierus un dzelžu kaudzes, kas cilvēkam no malas atgādināja nežēlīgus moku instrumentus, viņi prasīja: „Jūs kādus olimpiešus gribat izaudzināt, vai?” „Kāpēc gan ne?” atbildēja Aivars Ritenieks,” filmas aprakstā saka Elvita Ruka.

Filmas „Padoties aizliegts” uzņemšana tika sākta laikā, kad boksa ringa aizkulisēs risinājās spraigi notikumi, izšķirot jautājumu par brāļu Ritenieku startu 2008. gada Olimpiskajās spēlēs. Riteniekiem jācīnās ar sporta korupciju un birokrātiju, pret viņiem ir gan boksa federācija, gan citi sporta klubi. Taču viņi pēc dabas ir cīnītāji un nedomā padoties ne par kādu cenu.

„Filmēšanas grupa bija pavisam neliela, ļaujot mums iespējami mazāk iejaukties Ritenieku ģimenes dzīvē un tādējādi dodot iespēju notikumiem ritēt savu gaitu, cilvēkiem izturēties dabiski, bet mums – pilnībā atklāt tēva un dēlu piesātināto ģimenes dzīvi un attiecības,” saka Dzintars Dreibergs.

Rīgas Kinostudijas valdes priekšsēdētājs un filmas producents Vents Horsts pirms pašas filmas pirmizrādes saka: „Prieks, ka tapusi jauna latviešu filma, kas būs pieejama jebkuram latviešu skatītājam, nevis – kā tas bieži notiek – filma, ko ielikt kāda kinomīļa plauktiņā un papriecāties, cik mēs lieli malači, ka paši sev kaut ko esam radījuši. „Padoties aizliegts” ir filma skatītājiem.”

Lai filmu varētu atļauties apmeklēt pēc iespējas vairāk skatītāju, ir padomāts par īpaši zemām cenām: darbadienās biļetes cena ir 2 LVL, brīvdienās – 2,5 LVL.

Paldies filmas „Padoties aizliegts” atbalstītājiem: Jacob’s Creek, Mārtiņa Beķereja, radio SWH, LNT, eSports.lv, Reklāmdruka.

Sīkāka informācija par filmu www.padotiesaizliegts.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV