Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Olgas Žitluhinas dejas kompānija aicina uz šīs sezonas pirmo izrāžu vakaru

Dagnija Grīnfelde, 03.11.2009. 11:52

11. novembrī plkst. 19:00 Dailes teātra Mazajā zālē Olgas Žitluhinas dejas kompānija aicina uz pirmo šīs sezonas izrāžu vakaru, kurā piedāvās divas jaunākās kompānijas izrādes – horeogrāfa Dmitrija Gaitjukeviča Dix-huit Pas , kas veidota pēc P.Zīskinda romāna „Parfīms” motīviem, un Olgas Žitluhinas Quicktime Player, kas piedāvā eleganti ironisku ceļojumu pazīstamu operu āriju pasaulē.
Olgas Žitluhinas dejas kompānija aicina uz šīs sezonas pirmo izrāžu vakaru

Dix-huit Pas (Astoņpadsmit soļi – fr.) pirmizrādi piedzīvoja festivālā LAIKS DEJOT 2009 jūnijā. Tā ir mazliet baisa, mazliet ironiska, krāšņa un ļoti asprātīga izrāde, kuru izdejo un izspēlē Ramona Galkina, Santa Grīnfelde, Andris Kačanovskis, Valērijs Olehno, Ilze Zīriņa un arī Olga Žitluhina, kura dejotājas ampluā uz Latvijas skatuvēm parādās visai reti. Izrādē izmantota Pīta Slangena (Piet Slangen), Kimo Pohjonena (Kimmo Pohjonen), Georga Frīdriha Hendeļa un grupas The Beatles mūzika Vernera Bitera aranžējumā. Izrādes tapšanā piedalījies arī gaismu mākslinieks Igors Kapustins, kostīmus veidojusi Zenta Kačanovska. Horeogrāfs Dmitrijs Gaitjukevičs absolvējis Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu (2003) un Latvijas Kultūras akadēmijas Modernās dejas horeogrāfijas nodaļu (2007). Kopš 2005. gada viņš ir Olgas Žitluhinas dejas kompānijas dejotājs. Dejojis Jekaterinburgas dejas kompānijā Provinciaļnie tanci (2008). Izrāde Dix-huit Pas ir horeogrāfa pirmais darbs, strādājot ar profesionālu trupu.

Savukārt Quicktime Player (Ātrais laika atskaņotājs) nevēsta ne par ko. Izrādes uzdevums nav vēstīt, tās uzdevums ir būt dejas izrādei un ar dejas līdzekļiem dejot skatītājam. Dejot šajā laikā un šajā telpā. Šī izrāde apbur un savaldzina acumirklī – vai tie būtu skatītāji Latvijā, vai dejas producenti Ņujorkā. Horeogrāfija – Olga Žitluhina un dejotāji (Ramona Galkina, Santa Grīnfelde, Ilze Zīriņa, Andris Kačanovskis, Valērijs Olehno),  mūzika – Vinčenco Bellīni, Gaetāno Doniceti un Džuzepes Verdi operu ārijas, tērpi – Šeila. Olgas Žitluhinas dejas kompānija dibināta 1996. gadā, prezentējusi savas izrādes Eiropā un ASV, aktīvi piedalās vides, izglītojošos un eksperimentālos projektos, kā arī eksperimentē ar jaunām un neierastām izrāžu vietām.

Biļetes: Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, cena – Ls 5 (skolēniem, studentiem, pensionāriem, bezdarbniekiem Ls 3).

Informācija: Dagnija Grīnfelde 29131796, dagnija_grinfelde@inbox.lv

Rīko: Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija    

Atbalsta: Rīgas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV