Trešdiena, 22.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Emīlija;

Atklāta Otto Zitmaņa personālizstāde „Liekais svars”

Helija Tetere, 06.11.2009. 12:33

Līdz 1. decembrim Vecrīgā, galerijā „Māksla XO” skatāma mākslinieka Otto Zitmaņa personālizstāde „Liekais svars”.
Atklāta Otto Zitmaņa personālizstāde „Liekais svars”

Galerijas:

„Liekais svars” ir mākslinieka nu jau piektā personālizstāde, kurā aplūkojamas vienpadsmit, šī gada laikā tapušas, gleznas. Izstāde atspoguļo Otto Zitmaņa ieturēto glezniecības manieri, kurai raksturīga formu deformācija, izteikti spilgtas krāsas, asas ēnas un pamanāms krāsas triepiens. Līdzīgi kā iepriekšējo gadu darbos, gleznās vērojama savdabīga simbolu valoda, akcentējot kailu sievietes ķermeni, cilvēka zobus, stilizētus burtus u.c.

Galerija „Māksla XO” ir izveidojusi labu sadarbību ar Otto Zitmani, jo arī pirmās divas mākslinieka personālizstādes – „Atraitne un septiņas aitas” un „Šprotes pienā” tika rīkotas tieši šajā galerijā. Senlaicīguma aura, kas jūtama izstādes interjerā, gan nedaudz disonē ar mākslinieka radīto gleznu izteiksmes veidu un vēstījumu.

Otto Zitmanis pārstāv latviešu gleznotāju jaunāko paaudzi. Piedalījies dažādās grupu izstādēs un starptautiskos mākslas projektos, pazīstams arī kā ilustrāciju autors grupas „Prāta Vētra” albumiem „Tur kaut kam ir jābūt” un „ШAГ”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV