Trešdiena, 22.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Emīlija;

Galerijā Alma tiks izstādīti Otto Zitmaņa jaunākie darbi

GALERIJA ALMA, 26.02.2010. 09:13

No 1. līdz 19. martam Galerijā Alma tiks izstādīti mākslinieka Otto Zitmaņa jaunākie darbi , kā arī daļa no  darbiem, kas gleznoti  Galerijas Alma projektam  laikmetīgās mākslas  skatei  NEXT, Čikāga, ASV.
Galerijā Alma tiks izstādīti Otto Zitmaņa  jaunākie darbi

Otto Zitmanim raksturīga enerģiska, ekspresīva gleznošanas maniere un spēja radīt groteskus tēlus ar izaicinoši erotisku raksturu,  reizē biedējošus un ironiskus.Gleznām piešķirti iztēli rosinši nosaukumi – piemēram, „Skatos tevi mirstam”, „Nav tik viegli, kā tu domā” un „Rīts tīkams, bet tu?”.
 
„Otto atklājas arvien brīvāk, paliekot uzticīgs saviem personāžiem – nesavaldāmām sievieškārtas fūrijām, dēmoniem kas nomoka gleznotāja maskulīno iztēli, tagad būtnes ieguvušas arī pa liriskam vaibstam. Tomēr visintriģējošākā šķiet Zitmaņa krāsu ekvilibristika, atļaujoties spilgtus, kontrastējošus triepienus un pretstatot tos krītaini bāliem. Tā rodas figūras un apjomi, kas šķiet kļuvuši caurspīdīgi, zaudējuši krāsu, bet ieguvuši eksplozīvu enerģiju to iekšienē” – tā  jaunās izstādes darbus komentē mākslas kritiķis Vilnis Vējš.

Otto Zitmanis ir mākslinieks, kas izpelnījies plašu ievērību ar iepriekšējām personālizstādēm, zināms arī  ar darbu cikliem, kas  gleznoti grupas „Prāta vētra” albūmu „Tur kaut kam ir jābūt”, „Шаг” un  „Years and Seconds”  ilustrēšanai.

Otto Zitmaņa darbi atrodas Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja kolekcijā, Swedbankas mūsdienu mākslas kolekcijā, kā arī privātās kolekcijās.

www.galerija-alma.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV