Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Isamu Hirabajaši: Japāņu kino ir bērnišķīgi naivs

Coffee & Cigarettes, 24.11.2009. 13:16

Pirmoreiz Latvijā kino–klubs Coffee & Cigarettes demonstrēs vadošā japāņu sirreālista Isamu Hirabajaši darbus, kas jau ir paspējuši savākt ne mazums balvas starptautiskos kinofestivālos. Lai tuvāk iepazītos, mēs pajautājām Isamu atbildēt uz dažiem jautājumiem. Savās atbildēs jaunais režisors bija japāniski lakonisks un nejapāniski atklāts...
Isamu Hirabajaši: Japāņu kino ir bērnišķīgi naivs

PAR SEVI

Coffee & Cigarettes: Jūsu filmas vēl ir maz pazīstamas Latvijas skatītājiem. Pastāstiet, lūdzu, nedaudz par sevi un savu darbu!

Isamu Hirabajaši: Esmu sācis kā grafikas dizaineris, pēc tam pamēģināju spēkus reklāmas video režisūrā. Tagad režisūra ir mans pamatdarbs. Pēdējos desmit gados esmu nofilmējis vairāk kā 100 reklāmas rullīšus. Īsmetrāžas filmas esmu sācis filmēt apmēram 8 gadus atpakaļ.

PAR KINO

CC: Vai ir režisori, kas ietekmēja Jūsu daiļradi?

IH: Nevaru pateikt, ka kāda darbi mani ir ietekmējuši. Taču ir režisori, kurus es patiešām uzskatu par varenajiem – Žans Pjērs Ženē, Stenlijs Kubriks un Akira Kurosava. Patiesībā es vairāk mīlu grafisko dizainu nekā kino.

PAR "BABINU"

CC: Pastāstiet par savu pēdējo darbu «Babins», kas jau ir paspējis iekarot divas balvas Lokarno kinofestivālā.

IH: «Babins» – tas ir viens no maniem visveiksmīgākajiem darbiem. Komēdija – mans mīļākais žanrs.

CC: Gribētos atsevišķi atzīmēt mūziku «Babinā», kuru ir komponējis Takaši Vatanabe. vai jūs bieži strādājat kopā?

IH: Jā, ar Takaši Vatanabe mēs bieži strādājam. Viņš raksta mūziku manām filmām un reklāmas rullīšiem. Vatanabe – tas ir diezgan neparasts Japānas komponists. Mēs iepazināmies kinofestivālā Vācijā 2006.gadā.

PAR JAPĀŅU KINO

CC: Isamu, ar ko, Jūsuprāt, principiāli atšķiras japāņu kino no Austrumu kinematogrāfa kopumā?

IH: Pēc maniem uzskatiem, japāņu kino ir bērnišķīgi naivs. Īpaši īsmetrāžas filmas. Man ļoti patīk Korejas kino un es vēlētos filmēt kaut ko līdzīgu, taču tas ir tik grūti...

PAR SKATI LATVIJĀ

CC: Kāda ir Jūsu attieksme pret to, ka Jūsu filmas tiks demonstrētas Latvijā?

IH: Manas filmas jau tika parādītās Āfrikā un Dienvidamerikā, kā arī daudzās Eiropas valstīs. Esmu laimīgs, ka manus darbus tagad parādīs arī Latvijā (es pareizu saprotu, ka Latvija ir kaut kur blakus Eiropai?)

CC: Ko Jūs vēlētos pateikt mūsu skatītājiem pirms skates?

IH: Manas filmas – tās ir japāņu filmas, taču ne tipiskās japāņu filmas. Un, es ceru, ka tās jums patiks.


Informācija par skati: www.ccfilms.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV