Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Nacionālā teātra aktualitātes janvārī

Inga Vasiļjeva, 14.01.2010. 18:03

Janvārī Nacionālais teātris piedāvā vairākas iestudējumu pirmizrādes un izrādes, kas atgriežas repertuārā.


22. janvārī – pēdējo reizi būs iespēja redzēt iestudējumu „Jūdas skūpsts” ar Juri Lisneru galvenajā – Oskara Vailda – lomā. Iestudējums, kura pirmizrāde notika 2008.gada 15.februārī, ir režisora Dž.Dž.Džilindžera debija Nacionālajā teātrī, bet aktieris Juris Lisners par Vailda lomu kļuva par 2007./2008.gada sezonas labāko aktieri.

28. janvārī notiks Ēdena fon Horvāta komēdijas „Kazimirs un Karolīna” pirmizrāde režisora Viestura Kairiša skatuves versijā. „Kazimirs un Karolīna”, krīzes laika mīlestības stāsts no 20. gadsimta trīsdesmitajiem gadiem, ir viena no spēcīgākajām Eiropas lugām, kas pēdējos gados ieguvusi jaunu, aktuālu skanējumu. Viņš – šoferis, kas tikko zaudējis darbu. Viņa – kantoriste, kas gatava darīt daudz ko, lai darbs būtu un labklājība augtu. Abi varētu turēties kopā un izdzīvot cauri grūtajam laikam, tomēr tas kļūst sarežģīti. Autors lugai devis apzīmējumu “tautas luga”, izrādes darbība notiek karnevāliskā pasākumā „alus svētkos”, kurus pēdējos gados tā iecienījuši arī Latvijas cilvēki. Dzīvesgudrs, smeldzīgs un humora pilns stāsts par mīlestību uz „dzīru krīzes laikā” fona. Titullomās – Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens.

28. janvārī repertuārā atgriežas skatītāju iecienītā izrāde "Tik mīla vien" režisora Mihaila Kublinska iestudējumā. Lomās: Ainārs Ančevskis, Evija Skulte, Liene Gāliņa, Egils Melbārdis un Marta Grase.

31.janvārī būs skatāma iestudējuma "Princis un ubaga zēns" 50. izrāde! Režisora Edmunda Freiberga leģendārā izrāde ar latviešu scenogrāfijas klasiķa Gunāra Zemgala skatuves ietērpu ir Nacionālais teātra dāvina bērniem un viņu vecākiem.  Izrādē, kas ir slavenā Drāmas teātra iestudējuma atjaunojums, arī tagad – pēc 25 gadiem – skan brīnišķīgās Imanta Kalniņa dziesmas, kuras zinām no galvas un allaž dziedam līdzi. Imanta Kalniņa mūziku ieskaņojusi grupa "Autobuss debesīs". Titullomās Uldis Anže un Ainars Ančevskis. Atjaunojuma pirmizrāde notika 2007.gada 14.decembrī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV