Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Klasiskās mākslas galerija „ANTONIJA” rīko mākslas darbu izstādi "Sapņotāji"

Galerija ANTONIJA, 24.01.2010. 16:29

Tuvojoties Valentīna dienai un karnevālu laikam, klasiskās mākslas galerija ANTONIJA mākslas mīļotājus un citus interesentus vēlas iepriecināt ar īpašu izstādi „SAPŅOTĀJI”. Ekspozīcijā būs skatāmi dažādu gadu gājumu 150 mākslinieku 243 darbi. Izstādes atklāšana 27. janvārī plkst. 17:30.
Klasiskās mākslas galerija „ANTONIJA” rīko mākslas darbu izstādi "Sapņotāji"

Māksla jau pēc savas būtības ir kā sapnis. Sapnis - kas ieguvis caur mākslinieka domu un otu reālu apveidu. Tā nu sanāk, ka mākslinieks pats ir sapņotājs, kas dalās ar mums savos sapņos....un aicina sapņot mūs līdz.

Izstādes apmeklētājus galerija „Antonija” iepriecinās, ar patiesu otas vēzienu meistarību, gleznotie vecmeistaru sapņi - darbi, tādi kā Ugas Skulmes klusā daba ar saulespuķēm, akcentējot apjoma plastiku, Jāņa Jaunsudrabiņa 1904. gadā gleznotie pavasara ziedi glāzē, Jēkaba Bīnes reālistiskajā manierē 1927. gadā gleznotais Vecsaules ceļš, Leo Svempa harmonijas pilnā ainava, Hildas Vīkas smalkā miniatūra „Sapnī”, kā arī slavenā marīnista Eduarda Kalniņa miera piesātinātais darbs „Laivas jūras krastā”.

Atmiņā paliekoši ir Ārija Skrides ar impresionistiem triepieniem gleznotie darbi „Ostā” un „Pavasara ainava”, Jēkaba Spriņģa pēc monotīpijas principiem veidotais akvarelis un reālistiskā eļļas tehnikā darinātā klusā daba. Skatītājiem būs iespēja tikties ar Jāņa Kalmītes gleznoto suģestējošo riju, Kārļa Sūniņa izsmalcināto akvareļglezniecību, Tukuma patriota Anša Artuma gleznoto ziemu pilsētā, eleganto Kurta Fridrihsona darbu „Viesi.”, Ulda Zemzara košās un vilinošās magones , kā arī Herberta Siliņa gleznojumus.

Reti sastopamā mākslinieka Sigurda Vīdzirkstes darbs. S. Vīdzirkste ir Ņujorkas abstrakcionisma skolas pārstāvis, kas 50. gadu sākumā ietekmējies no abstraktā ekspresionisma (V. de Kūnigs, M. Rotko). Jāpiemin arī tādi „sapņu ” virtuozi, kā Boriss Bērziņš, Vilnis Eglītis, Laimdots Mūrnieks, Arturs Ņikitins.

Patīkami pārsteigs jau labi zināmie jaunāka laika mākslas pasaules sapņotāji - Ludmila Perec ar maiguma pilnu ceriņu gleznojumu, Kaspars Zariņš ar austrumnieku „sapni”, savukārt Kristapa Zariņa „Sapņotāji” izsapņoti kaleidoskopisks tēlojums, kas pat caur nošu lapām pietuvina mūs mūzikai. Saistošs ir arī Normunda Brasliņa smalkā koloristikā veidotas meitenes tēls, izsmalcinātais Oļega Dzjubenko fleites spēlētājs, un tam pretēja rakstura tēls Harija Branta darbā – iekšējo sapni meklējot.

Ļausimies sapņiem....

Izstādes apmeklējums bez ieejas maksas.

Jebkuram ir iespēja kaut mirkli pabaudīt mākslas burvību un krāšņumu. Cerams, izstādes daudzpusīgais klāsts sniegs patīkamas emocijas visiem tās apmeklētājiem.

Klasiskās mākslas galerija „ANTONIJA”: Brīvības ielā 157, Rīga

27.01.2010.- 13.02.2010

Izstādes atklāšana 27.01.2010. plkst. 17:30

Vairāk www.antonia.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV