Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā būs Sveču izdaiļošanas darbnīca bērniem

Ilze Jākobsone, 17.02.2010. 11:47

20. februārī plkst. 12.00 Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) aicina uz Ģimeņu dienu Rīgas pils 3. stāvā. Februāri uzskata par Sveču mēnesi, tāpēc arī šajā sestdienā muzeja speciālisti bērniem stāstīs par sveču izmantošanu senatnē, kad sveces un skali bija vienīgais gaismas avots tumšajos ziemas vakaros, iepazīstinās arī ar cita veida tradicionālajiem gaismekļiem, kādus izmantoja agrākos gadsimtos.
Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā būs Sveču izdaiļošanas darbnīca bērniem

Pasākuma otrajā daļā bērniem būs iespēja pašiem apdarināt, izdaiļot sveci - izgreznot ar speciālu svecēm paredzētu aplikāciju no vaska, apzīmēt svecītes ar sveču krāsām, veidot zvēriņus, simbolus vai figūras no īpašas svecīšu greznošanai paredzētas masas un lipināt tās uz svecēm. Vajadzīgos materiālus nodrošinās muzejs.

Muzejā joprojām apskatāma arī rotaļlietu, galda spēļu un leļļu izstāde „Rotaļlietu noslēpumi pilī”, kurā izstādīti priekšmeti un fotogrāfijas no muzeja krājuma, aptverot laika posmu līdz 20. gs. nogalei.

Ieejas maksa visai ģimenei – 2 lati.

Nākamajā Ģimeņu dienā 20. martā muzejs rīkos tikšanos ar rakstnieku, bērnu grāmatu autoru un lāču mīļotāju Juri Zvirgzdiņu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV