Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Prāgā viesojas tekstgrupa „Orbīta”

Arita Gutāne, 26.02.2010. 10:06

Prāgā, literārajā kafejnīcā „Fra”, par godu Semjona Haņina dzejas izlases „Nezvládnuté pohyby” („Nepārvaramas kustības”) iznākšanai čehu valodā notika pasākums ar Latvijas krievu dzejnieku tekstgrupas „Orbīta” piedalīšanos.
Prāgā viesojas tekstgrupa „Orbīta”

Februārī notikušajā sarīkojumā piedalījās grāmatas autors Semjons Haņins, tulkotāja Libuše Belunkova (Libuše Bělunková), pazīstamie alternatīvās mūzikas pārstāvji no Rīgas – saksofonists Aleksandrs Jegunovs (spēlē grupās LeGeza, Jazz’n’Tank, Saules sound, Music of the Highest realms), kas pastāvīgi uzstājas kopā ar „Orbītu”, un Soika (ģitāra, vokāls – Spinners, LeGeza u.c.). Pasākuma laikā tika rādītas arī videoprojekcijas, kas jau tradicionāli pavada „Orbītas” uzstāšanos.

Semjona Haņina dzejas izlase čehu valodā nākusi klajā izdevniecībā „Akropolis”. Grāmatas tulkotāja Libuše Belunkova ir redaktore kultūras izdevumam „A2”, kas iznāk divas reizes mēnesī Prāgā. Arī grāmatas mākslinieki – Dora Dutkova (Dora Dutková) un Martins Kubats (Martin Kubát) – piedalās „A2” veidošanā. Dzejas izlases izdošanu atbalstījusi Čehijas Republikas Kultūras ministrija, Latvijas Literatūras centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV