Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Nacionālā teātra izrādi „Vadonis” ierakstīs DVD formātā

Inga Vasiļjeva, 18.03.2010. 10:58

19.martā Latvijas Nacionālajā teātrī tiks veikts Zigmara Liepiņa un Kaspara Dimitera muzikālās drāmas “Vadonis” video ieraksts. Galvenajās lomās Dita Lūriņa, Mārcis Maņjakovs, Voldemārs Šoriņš, Marija Bērziņa.
Nacionālā teātra izrādi „Vadonis” ierakstīs DVD formātā

Izrādes ieraksta producents ir “Pilot Heads Productions”, kas piedalījies muzikālās drāmas “Adata” DVD tapšanā un vairākos citos nozīmīgos projektos. Latvijā pirmo reizi teātra izrādes ierakstā un apstrādē tiks izmantota moderna tehnoloģija, kas ne tikai atļaus saglabāt to šobrīd pasaulē aktuālajā 1080 HD formātā, bet arī izdot, iespējams, pirmo Blue Ray disku Latvijā. Pazīstamajā DVD formātā izrādes ieraksts tiks izdots 15.maijā.

Izrādi veidojuši režisors Edmunds Freibergs, scenogrāfs Aigars Ozolinš, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina un horeogrāfs Alberts Kivlenieks. „Vadoņa” pirmizrāde notika 2009.gada 17.septembrī; sešu mēnešu laikā jau ir nospēlēta 31 „Vadoņa” izrāde, bet 2009.gadā „Vadonis” kļuva par otru apmeklētāko izrādi Latvijā.

Foto: Gunārs Janaitis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV