Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Alternatīvās modes un mākslas nedēļa piedāvā "SWH Future" vakaru

Iveta Cīrule, 09.04.2010. 12:40

Šodien, 9.aprīlī, plkst.19:30 Enkura namu satricinās kārtējās modes, mākslas un mūzikas performances - Alternatīvās modes un mākslas nedēļa 07-10042010[MOMENT]week piedāvā SWH Future vakaru.
Alternatīvās modes un mākslas nedēļa piedāvā "SWH Future" vakaru

 

Šajā vakarā tiks prezentētas jaunās un perspektīvās grupas un dīdžeju apvienības - ar labu humoru apveltītā grupa "ApmJ", Yury Brytvich un "La Fleur Du Soleil", latviešu surf-roka grupa "B-Sea Surfers", talantīgie "Max Brannslokker & Katya Tyukova" un citi.

Savukārt modes cienītāji varēs baudīt dāņu ekstravagantā multimākslinieka Ulrik Martin Larsen jaunāko kolekciju "MONOMANIAC", kas koncentrējas uz nedaudz šizofrēniskiem objektiem, statņu līnijām starp apģērbiem, aksesuāriem un mākslu. Vāciete Elena Meyer-Ginsberg piedāvās "e. von Arpst" kolekciju, par kuras iedvesmu kalpojusi cilvēka ķermeņa āda un simetrija, - kaut kas no tā visa atrodams arī Hip Hop kultūrā un reliģijā.

Modes šova laikā būs iespējams arī novērtēt igauņu modes dizaineres Marit Ilison aizrautību ar modi - katra viņas radītā tērpa ideja, forma nodrošina estētisku baudu un nevainojumu tehnisko izpildi. Bet lietuviešu modes māksliniece Sandra Straukaitė, kas pazīstama ne vien kā unikālu tērpu autore, bet arī kā Lietuvas stila un modes festivāla "Mados Infekcija" idejas autore, šajā vakarā piedāvās savu jaunāko kolekciju.

Savukārt sestdien, 10.aprīlī gaidāms Alternatīvās modes un mākslas nedēļas 07-10042010[MOMENT]week noslēguma pasākums, kas solās būt īpaši izmeklēts un interesants. Krievijā dzimušais, bet Itālijā bāzētais aksesuāru mākslinieks Sergei Grinko, kas vienmēr pārsteidz ar novitāti un radīto darbu ekskluzivitāti, demonstrēs savu pirmo apģērbu kolekciju. Itālis Filippo Fanini piedāvās sieviešu kolekciju "Bēgošais skaistums", kas simbolizē kaut ko, kas vienmēr ir mainīgs, kas neiestrēgst laikā un vienmēr atrodas tādā kā bēgšanas stadijā - kustībā.

Modes māksliniece Heidi Ackerman prezentēs savu jaunāko pavasara/vasaras kolekciju "construct(this)", kas atspoguļo mākslinieces apsēstību ar arhitektūru, futūrismu un abstrakciju, bet Von Bardonitz viesiem piedāvās vienreizēju kolekciju - tradicionālas formas kā ģeometriski elementi, kas savstarpēji mijiedarbojas un rada ko unikālu un domātu visiem. Par muzikālām performancēm rūpēsies grupa "PanBio Panika", turklāt vakara izskaņā īpašs pārsteigums arī no pandu tērpos ģērbtajiem mūziķiem - grupas "Instrumenti".

[MOMENT]week laikā būs apskatāmas arī dažādas ekspozīcijas, kas stāsta par modi, mākslu un mūziku. Ekspozīcijā "Mode kā māksla" tiek parādīta šo divu kultūras spēku mijiedarbība un sintēze. Savukārt otra ekspozīcija "90. gadu vilnis" dod iespēju aplūkot modes retrospekciju-izstādi par Latvijas modes pēdējo desmitgažu vēsturi. Būs iespēja arī ieskatīties pagātnē un atcerēties tos [MOMENT] dalībniekus, kas savu radošo potenciālu performanču veidā demonstrējuši pirms gada, diviem, trim un vairāk. Izstāde apmeklētājiem būs atvērta arī citos laikos - līdz 10.aprīlim ikviens interesents to varēs aplūkot no 14:00 līdz 17:00 Enkura namā.

Alternatīvās modes un mākslas nedēļas [MOMENT]week būtība ir pasniegt modi, mākslu un mūziku alternatīvā veidā, ar to saprotot, ka alternatīva ir nevis pati mode, māksla vai mūzika, bet gan to pasniegšanas veids - netradicionāls un radošs.

Plašāku informāciju par Alternatīvās modes un mākslas nedēļas programmu un tās dalībniekiem meklējiet mājas lapā: www.moment.com.lv.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV