Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Ārzemju mākslas muzejā būs skatāma Jaunzēlandes fotogrāfa Krega Pottona personālizstāde

Natālija Sujunšalijeva, 09.04.2010. 15:25

Divas nedēļas – no 14. līdz 30.aprīlim – Ārzemju mākslas muzeja Velvju zālē (Pils laukumā 3, Rīgā) būs skatāmi labi pazīstamā Jaunzēlandes ainavu fotogrāfa Krega Pottona darbi.
Ārzemju mākslas muzejā būs skatāma Jaunzēlandes fotogrāfa Krega Pottona personālizstāde

Kregs Pottons (Craig Potton) ir viens no vadošajiem Jaunzēlandes ainavu fotogrāfiem, kura uzmanības centrā ir nepieradinātās dabas skati, un ievērojams dabas aizsardzības darbinieks. Dzimis Jaunzēlandes Tasmānijas līča piekrastes pilsētā Nelsonā (Nelson), viņš ieguvis grādus Austrumu teoloģijā un angļu valodā. Mākslinikes ir apceļojis visu Jaunzēlandi, subarktiskās salas, Antarktikas Sauso ieleju, Rossa jūru un Nepālas Himalajus. Kregs Pottons ar savām fotogrāfijām piedalījies tādu filmu uzņemšanā kā „Gredzenu pavēlnieks”, „Pīters Pens” un „Lauva, ragana un drēbju skapis”. Šos darbus viņš izstādījis retrospektīvā izstādē ASV Ziemeļkarolīnas slavenajā Rowe galerijā.

Nelsonā Kregs Pottons ir nodibinājis savu izdevniecību Craig Potton Publishing. Viņa fotogrāfijas apkopotas vairākos izdevumos – „Virs Jaunzēlandes”, „Veltījums no Nepālas”, „Valkājamā māksla – ķermeņa dizains”, „Klasiskās Jaunzēlandes pastaigas”, „Mežonīgā un gleznainā Jaunzēlande”, „Mirklis un atmiņa”, „Neiespējamā Ēdene – Sausās Antarktīdas ielejas”, „Dienvidu Alpi”, kā arī visplašāk pārdotajā Jaunzēlandes albumā „Jaunzēlande – Aotearoa”.

Grāmatā „Mirklis un atmiņa” autors raksta: „Laba fotogrāfija var būt kā trāpīga bulta: tā var precīzi norādīt vai pēkšņi izvilināt kontaktu ar dažādām lietām. Tā ir mākslas daba un pašas dabas veids kā pastumt mūs tālāk par to šauro realitāti, kurā nereti mēs tiekam iesprostoti, lai sniegtu mums jaunas vai sen aizmirstas sajūtu jomas.”

13.aprīlī plkst. 13:00 ar Jaunzēlandes vēstniecības atbalstu notiks lekcija, kas dos iespēju iepazīt šo zemi un tās kultūru. Aicināti visi interesenti! Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Biļešu cenas: 1,00 Ls, skolēniem 0,50 Ls. Papildus informācija, rakstot uz e-pastu: Vita.Ozolina@lnmm.lv vai zvanot pa tālr.: (+371) 67 225209.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV