Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Muzeju naktī Tukuma muzejs pulcē 6460 apmeklētāju

Kristīne Ozola, 18.05.2010. 09:43

15. maijā Tukumā, visā Latvijā un arī Eiropā notika Muzeju nakts pasākumi. Tukuma muzejs piedalās jau sesto gadu, ar katru gadu pulcējot arvien vairāk apmeklētāju. Kaut arī palaikam lija, Muzeju nakti Tukumā baudīja 6460 apmeklētāji. Muzeju nakts noritēja ar devīzi "Puķu un pasaku virpulī".
Muzeju naktī Tukuma muzejs pulcē 6460 apmeklētāju

Šogad Muzeja naktī bija atvērti pavisam vienpadsmit objekti: Durbes pils, Mākslas muzejs, Mākslas galerija "Durvis", Audēju darbnīca, Pilsētas vēstures muzejs "Pils tornis", Pastariņa muzejs un Džūkstes Pasaku muzejs, kā apgāda "Zvaigzne ABC" Tukuma grāmatnīca, Tukuma bibliotēka, Tukuma Sv. Trīsvienības Ev. Luteriskā baznīca un „Brīvā akadēmija”.

Visvairāk apmeklētāju (1341) bija Durbes pilī, kur notika izstādes "Durbes pils atdzimšana" atklāšana, Tukuma teātra izrāde "Pasakas par ziediem" un darbojās papīra leļļu un puķu darbnīca. Otrs iecienītākais objekts bija Pils tornis ar 1084 apmeklētajiem, kur mikroskopā varēja pētīt puķes un vērot dokumentālās filmas "Tukums piecdesmitajos" fragmentus, bet trešais - mākslas galerija „Durvis” ar 1002 interesentiem, kur apmeklētāju portretus zīmēja mākslinieks Juris Siliņš un ziedu kompozīcijas veidoja Dagnija Kornhūbere. Durbes pili un galeriju „Durvis” apmeklēja arī LR kultūras ministrs I. Dālderis.

Muzeja naktī jaunu izstādi - "Es jau eju skolā!" - atvēra Džūkstes Pasaku muzejā. Tur notika arī stāstnieku tikšanās un folklorista Gunta Pakalna jaunās grāmatas „Džūkstes teikas un nostāsti” atvēršanas svētki. Savukārt Pastariņa muzejā apmeklētāji iepazinās ar jauno ekspozīciju "Pastariņa pasaule", veidoja kleķa kūts maketu, un piedalījās spēlēs un rotaļās pārveidotajā Pastariņa sētas maketā. Mākslas muzejā visi pētīja Leonīda Āriņa un Aleksandra Zviedra gleznas un tās arī kopēja, bet Audēju darbnīcā iesaistījās dažādās praktiskās nodarbēs, gatavojot paliktnīšus no dabas materiāliem, aužot jostiņas un pat iemēģinot lielās stelles.

Muzeja nakts dalībnieki varēja piedalīties arī īpašā akcijā "Apceļo Tukuma muzeju un muzeja draugus", katrā izpildīt kādu uzdevumu un piedalīties loterijā. Nedaudz pēc pusnakts notika izloze. Tos, kuri bija noguruši un loterijas rezultātus nesagaidīja, aicinām ielūkoties muzeja mājas lapā www.tukumamuzejs.lv vai ieiet mākslas galerijā "Durvis", kur glabājas laimesti.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV