Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

LTV1 jūnijā sāks demonstrēt trīs jaunus seriālus

Ieviņa Ancena, 02.06.2010. 13:54

Jūnija plašās programmas ietvaros LTV1 sāks demonstrēt arī trīs jaunus seriālus – Igaunijā veidoto „Vēju zeme”, Vācijas daudzsēriju komēdiju „Vīrieši ir labākās zāles” un Vācijas dokumentālo daudzsēriju filmu „Savvaļas mazuļu aukles”.
LTV1 jūnijā sāks demonstrēt trīs jaunus seriālus

Seriāls „Vēju zeme” būs skatāms no 28. jūnija darbdienu vakaros plkst. 19:30.

2008. gadā uzņemtās filmas saturā un emocionālajā tonalitātē skatāmas paralēles ar latviešu episko sāgu „Likteņa līdumnieki”. „Vēju zeme” 12 sēriju garumā vēsta par Igaunijas vēsturi un notikumiem, kas risinājušies laikā no 1917. gada - Igaunijas valsts izveidošanos un tai sekojošo cīņu par neatkarību. Filmā atainotie notikumi aptver arī laiku, kad Igaunija attīstījās kā brīva valsts - no 1920. gada. Pie šī Igaunijas vēstures posma pieder arī Otrā pasaules kara notikumi.

Vēstures gaitu, Igaunijas likteņa pavērsienus un to atbalsi tautas liktenī tuvāk pārdzīvot ļauj divu jaunu igauņu puišu - Tomasa Ro un Indreka Kallastes – piedzīvojumi. Abiem liktenis lēmis dzīvot šajā laikā. Tomass nāk no ļoti turīgu ļaužu aprindām. Abi iepazīstas Tallinā, kopā mācoties. Filmā rādītas arī reālas vēsturiskas personas, piemēram, Igaunijas prezidents Konstantins Pētss.

Režisors – Ains Prosa, lomās: Merts Avands, Rasmuss Kaljujervs, Evelina Pano, Marko Matvere.

No 7. jūnija darbdienās, plkst. 18:30, skatītājus izklaidēs daudzsēriju komēdija „Vīrieši ir labākās zāles”.

Maza meitenīte, tikko apguvusi rakstīšanas prasmi, visus pārdzīvojumus slepeni sāk fiksēt dienasgrāmatā. Kad rakstītāja ir jau pieaugusi sieviete, viņas dienasgrāmatu, kaut slēptu un noglabātu, atrod un izlasa māte. Sākas tracis, bet – mieru, tikai mieru, tēvs visu noskaidros un nokārtos!

Seriāla galvenajās lomās visos notikumos ir cilvēki no ārstu aprindām – doktore Margareta Hāze (bijusī mazā meitenīte, dienasgrāmatas rakstītāja), viņas tēvs - profesors Francs Hāze, doktors Marks Meijers, doktors Mehdi Kāns un citi.

Lai gan mediķiem profesionālo pienākumu ir daudz, izdodas atlicināt laiku arī mīlestībai. Kā jau komēdijā, te gadās gan amizanti pārpratumi, gan negaidītas situācijas, kam atrisinājums nav paredzams. Seriāla veidotāji asprātīgi apspēlē gan cilvēka vājības un dažādos raksturus, pat šķietami dramatiskās situācijās nezaudējot optimisma un veselīga humora garu.

Lomās: Diāna Amfta, Peters Prāgers, Urzela Monna, Florians Deivids Flics, Kajs Šumans, Anete Strasere.

No 6. jūnija svētdienās, plkst. 9:30 būs skatāms dokumentālais seriāls visai ģimenei: „Savvaļas mazuļu aukles”.

Dokumentālā filma stāsta par to, kā tuvinās dažādas pasaules, tā ir filma par cilvēcību un dzīvi, kam saturu un jēgu dod saskarsme ar dzīvniekiem.

Bezpalīdzīgi vilku un jenotu mazuļi, kas zaudējuši vecākus, bārenītis lācēns, mātes pamests ūdra bērniņš, nelaimīgi delfīni un nelaimē nonākuši pingvīniņi. Vēstījums ir par viņiem un vēl daudzām citām radībiņām, kas ir sava dzīves ceļa sākumā, bet kuru izdzīvošana būtu apdraudēta, ja vien pasaulē nebūtu labu, gādīgu cilvēku.

Dokumentālo filmu seriāls stāsta par cilvēkiem, kas steidzas palīgā nelaimē nonākušiem dzīvniekiem no Ziemeļamerikas līdz Eiropai, kļūstot ne tikai par aizbildņiem, bet īstām auklēm 24 stundas diennaktī - pašuzupurējoties, jūtot līdzi. Filma jo īpaši nepieciešama laikā, kad vienaldzība un cietsirdība pret nelaimē nonākušiem dzīvniekiem Latvijā kļuvusi gandrīz pašsaprotama.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV