Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Rīgā pirmzirādi piedzīvojusi pasaules slavenās Semjuela Beketa traģikomēdija „Gaidot Godo"

Sondra Lāce, 11.06.2010. 10:58

Šo pirmdien 7. jūnijā kino teātrī „K Suns" notika Semjuēla Beketa (Samuel Beckett) traģikomēdijas "Gaidot Godo" pirmizrāde. Pasaules teātra mākslā šī izrāde ieņem svarīgu un cienījamu vietu. Ņemot vērā tās radikāli inovatīvo stilu un augsto līmeni, nav brīnums par auditorijas un kritikas dažādo reakciju – no mīlestības līdz naidam jeb no vislielākās apbrīnas līdz pēdējam riebumam. Kā Semjuels Bekets bija plānojis, arī Rīgas pirmizrāde skatītājiem ir izraisījusi kontrastainas emocijas. Bet pats galvenais ir tas, ka skatītāji no tās neaiziet vienaldzīgi.
Rīgā pirmzirādi piedzīvojusi pasaules slavenās Semjuela Beketa traģikomēdija „Gaidot Godo"

Galerijas:

Baņuta Rubess (režisore): „Neko darīt!" ir pirmie slavenie vārdi Semjuēla Beketa traģikomēdijā „Gaidot Godo". Tā ir luga par diviem trūcīgiem vīriem, Vladimiru un Estragonu, kuri gaida Godo, kurš tā arī nekad neierodas. Luga ir gan komiska un rūgta, gan filozofiska un rupja. Stāsts, kā pats Bekets teicis, ir par diviem iesprostotajiem – diviem vīriem, bez cerības, kas tik un tā turpina dzīvot.

Mūsdienu skarbajos laikos S. Beketa lugai parādījusies jauna vitalitāte. Un tā nav sagadīšanās, ka šogad gan Ņujorkā, gan Londonā, „Gaidot Godo" ir kļuvis par „skatuves grāvēju". Tieši tagad Beketa humorpilnā bezcerība – viņa eksistenciālā cīņa, - smieklīga un rūgta, šobrīd Latvijā vajadzīga vēl vairāk nekā ārzemēs."

„Gaidot Godo" uz skatuves iespējams redzēt un izbaudīt unikālu aktieru ansambli, kam ir atšķirīga skatuves pieredze – Jānis Skutelis (Estragons) un Varis Klausītājs (Vladimirs) no KIT (Karaliskais Improvizācijas Teātris), Juris Strenga (Lakijs), Mārtiņš Liepa (Poco) no Valmieras teātra un jaunais talants – Andris Daubergs (zēns).

Ko Tu gaidi?

Izrādes: 9., 11., 14., 15., 16. jūnijā (turpinājums septembrī)

Lomās: Jānis Skutelis, Varis Klausītājs, Juris Strenga, Mārtiņš Liepa, Andris Daubergs

Režisore: Baņuta Rubess

Scenogrāfija un kostīmi: Dace Džeriņa

Horeogrāfs: Elīna Breice

Vieta: Kinoteātris K-Suns (Elizabetes 83/85)

Biļetes: www.bilesuserviss.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV