Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas Televīzija gatava Dziesmu svētku atspoguļošanai

Ieviņa Ancena, 05.07.2010. 13:30

Latvijas Televīzija ir gatava jūlija karstākajai nedēļai gan tiešā, gan pārnestā nozīmē: jau no rītdienas LTV1 pārtaps par Dziesmu svētku televīziju, jo X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir klāt!
Latvijas Televīzija gatava Dziesmu svētku atspoguļošanai

Svētku dienasgrāmatas „Nāc virpulī!"

Līdz pat svētdienai, 11. jūlijam, LTV1 ēterā un interneta mājas lapā www.ltv1.lv skatītājiem būs iespējams redzēt gan vērienīgākos svētku koncertus un svētku dalībnieku gājienu, gan svētku dienasgrāmatas „Nāc virpulī!", kas ēterā būs katru vakaru tūlīt pēc „Panorāmas", izņemot 10. jūliju, kad raidījuma sākums būs plkst. 18.30. Ar dienasgrāmatu palīdzību LTV1 radošā komanda sekos svarīgākajiem notikumiem svētku aizkulisēs un svētku dalībnieku piedzīvojumiem. Dienasgrāmatu atkārtojumi – katru vakaru pēc Nakts ziņām, kā arī nākamās dienas rīta programmā.

Svētku koncertu laiki LTV1 ēterā un internetā

Otrdien, 6. jūlijā, plkst. 15:00 – tiešraide no X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atklāšanas ceremonijas VEF Kultūras pilī - tautas deju laureātu koncerta „Tur uzplauka pumpuriņi". Koncerta atkārtojums – tās pašas dienas vakarā, plkst. 21:20.

Trešdien, 7. jūlijā, plkst. 21:25 - jaunrades kora dziesmu koncerts „Radītprieks" (LU Lielajā aulā).

Ceturtdien, 8. jūlijā, plkst. 21:20 - pūtēju orķestru koncerts „Priecīgs koncerts" (Izstāžu centrā „Ķīpsala").

Piektdien, 9. jūlijā, plkst. 18:20 - tautas mūzikas koncerts „Saule sēja sidrabiņu" (tiešraide no Rīgas Latviešu biedrības nama).

Piektdien, 9. jūlijā, plkst. 21:20 - mūsdienu deju koncerts (Rīgas Kongresu namā).

Sestdien, 10. jūlijā, plkst. 09:00 – svētku dalībnieku gājiens: pirmoreiz šo svētku vēsturē tas vienlaicīgi būs skatāms abos kanālos - LTV1 un LTV7, kā arī internetā, katra kanāla mājas lapā.

Sestdien, 10. jūlijā, plkst. 18:40 un 21:15 - koru koncerts „Mana zeme – zemīte skaistā" (Mežaparka Lielajā estrādē).

Svētdien, 11. jūlijā, plkst. 16:00 un 21:20 – svētku noslēgums: tautas deju lielkoncerts „Deja kāpj debesīs" (stadionā „Daugava").

Svētki fotomirkļos

Svētku laikā Latvijas Televīzija aicina skatītājus un dalībniekus sūtīt savus skaistākos svētku mirkļus fotogrāfijās uz e-pasta adresi piedalies@ltv.lv. Katru dienu tiks apkopotas labākās fotogrāfijas, kas tiks demonstrētas īpašā klipā katrā no svētku dienasgrāmatu raidījumiem „Nāc virpulī!", kā arī ievietotas LTV1 mājas lapā.

Seko svētkiem arī tviterī!

Jau šobrīd LTV aicina sekot X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sagatavošanās darbiem un norisei arī sociālajā tīklā Twitter (www.twitter.com/nacvirpuli).

Šeit būs lasāmas aizraujošas ziņas par svētku moderatoru - Valtera un Kažas (Valtera Frīdenberga un Kārļa Būmeistera) piedzīvojumiem X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā, tiekoties ar svētku dalībniekiem no visām Latvijas malu malām. Tātad – ik dienu jauni iespaidi, notikumi, sajūtas un vietas, kur dziesmu atmosfēra sitīs augstu vilni! Netrūks arī svētku aizkulišu, sadzīves noslēpumu, mīlas lietu un visraibāko dziesmu un deju svētku notikumu mēģinājumos, koncertos un atpūtā kopā ar Valteru un Kažu!

Tāpat Twitter slejās varēsim uzzināt, kā tiek gatavoti svētku raidījumi pārraidīšanai LTV ēterā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV