Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Filma par Kurtu Kobeinu solās būt tikpat pirmatnēja un haotiska, cik viņa dzīve

kinokino.lv, 20.07.2010. 17:56

Pirms pāris mēnešiem informējām, ka Režisors Orens Muvermens uzņems biogrāfisku drāmu par leģendāro mūziķi un grupas „Nirvana" līderi Kurtu Kobeinu. Kā zināms, Kobeins ir viena no ietekmīgākajām personām rokmūzikā.
Filma par Kurtu Kobeinu solās būt tikpat pirmatnēja un haotiska, cik viņa dzīve

Kopš Kobeina nāves 1994.gadā nav uzņemta neviena „oficiāla" mākslas filma (nav runa par dokumentālajām filmām, tādu ir daudz) par Kobeinu. Izņēmums ir režisora Gasa Van Santa 2005.gada drāma "Last Days", kas veltīta Kobeina pēdējām dienām, tā arī konkrēti nenosaucot Kobeina vārdu. Taču tas, kā sauc Maikla Pita atveidoto mūziķi Van Santa filmas gadījumā, ir mazsvarīgi, jo skatītājs zina, par ko ir runa.

Tagad, atsaucoties uz interviju laikrakstā The Guardian, ir zināmas vairākas detaļas par jauno filmas "Vēstnesis" ("The Messenger") režisora Orena Muvermena projektu. „Vēlos atklāt, ka filma par Bobu Dilanu "Manis tur nav" ("I'm Not There") ir tas darbs, par kuru domāju, strādājot pie Kurta Kobeina filmas", atzīst Muvermens. Starp citu, Muvermens ir scenārija līdzautors šai Toda Heinsa filmai.

Muvermens turpina: „Es saprotu, ka var rasties sūdzības, ka, ne reizi filmā "Manis tur nav" nenosaucot Dilana vārdu, neko par šo mūziķi nevar uzzināt. Tomēr svarīgi ir tas, kā mūziķa tēls tiek pasniegts, lai viņu izprastu."

Kurta Kobeina biopiks (biogrāfiska mākslas filma) būšot „pirmatnēja un haotiska, tāda, kāda bija Kobeina dzīve." Režisors piemetina: „Visi zina stāsta īso versiju – Kobeins lietoja narkotikas, sarakstīja „Smells Like Teen Spirit", kļuva par pasaules slavenāko rokzvaigzni un izdarīja pašnāvību. Šīs zināmās lietas par viņu mani neinteresē." Tas nozīmē, ka Muvermens strādā pie kaut kā tiešām oriģināla.

Daļēji scenārija materiāls par mūziķa Kurta Kobeina dzīvi, mūziku un pašnāvību tiks ņemts no Čārlza R. Krosa biogrāfiskā romāna „Heavier than Heaven: A Biography of Kurt Cobain". Studija Unversal ir iegādājusies šīs grāmatas ekranizācijas tiesības no Kobeina atraitnes Kortnijas Lovas, kurai šīs tiesības pieder. Zināms arī tas, ka Kortnija Lova būs viena no filmas producentiem.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV