Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Bārmeņu īsfilmu konkursā uzvar filozofiski satīriska filma ar Bindemani galvenajā lomā (+VIDEO)

Kristīne Circene, 23.08.2010. 11:05

Gatavojoties XX Rīgas Starptautiskajam kino forumam "Arsenāls", kas tiks atklāts šī gada 17. septembrī, viesnīcā „Albert Hotel" norisinājās bārmeņu īsfilmu konkurss „Jameson. Nepiespiestā īru gaisotnē" („Jameson. Easygoing Irish"). Žūrija par labāko atzina Rimanta Iržikēviča un Māra Gerāna filmu „Cancel lightening", kurā galvenajā lomā redzams multimākslinieks Kaspars Bindemanis.
Bārmeņu īsfilmu konkursā uzvar filozofiski satīriska filma ar Bindemani galvenajā lomā (+VIDEO)

Konkursa žūrija, kuras sastāvā bija kino foruma „Arsenāls" pārstāve Liene Treimane, kino žurnāliste Sanita Grīna, laikraksta „Subbota" žurnāliste Jūlija Rumjanceva, Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms un „Jameson" reģionālās komunikācijas vadītājs Niall Gately, par labāko atzina Rimanta Iržikēviča un Māra Gerāna īsfilmu „Cancel lightening" – četru minūšu garu filozofiski satīrisku stāstu par cilvēku savstarpējām attiecībām un gadījuma lomu tajās. Uzvarētājs tika noteikts, balstoties uz tādiem kritērijiem kā atbilstība konkursa nosacījumiem un tematam, īsfilmas sižeta kvalitāte, kā arī tās novitāte.

Īsfilmas galvenajā lomā iejuties multimākslinieks Kaspars Bindemanis. Viņš filmā tēlo baikeri, kas devies uz vietējo krogu, lai nobaudītu savu iecienīto viskiju „Jameson". Tur viņš satiek divus jauniešus, kuri tāpat kā viņš vēlas nobaudīt šo dzērienu. Pēc kopīgas vairāku glāžu tukšošanas atklājas, ka visu trīs krūtis rotā četru lapiņu āboliņa tetovējums, kas ir Bindemaņa attēlotā varoņa ģimenes vīriešu pazīšanās zīme. Šajā brīdī filma iegūst savu filozofisko noskaņu – Bindemaņa attēlotais varonis atceras 25 gadus un 9 mēnešus senus notikumus, kad kāda sieviete viņam paziņo, ka drīzumā pasaulē laidīs viņa dēlu. Atskārstot, ka viens no jauniešiem ir viņa dēls, Bindemaņa varonis nolemj veikt vienkāršu testu, ar kura palīdzību iespējams precīzi noteikt paternitāti – tikai tas, kas ar aizsietām acīm spēs pateikt, kurā glāzē ir „Jameson" viskijs, ir viņa īstais dēls. Kad abi precīzi norāda glāzi, skaidrs – dēli ir divi.

Filma žūriju pārsteidza ar savu satīrisko nokrāsu un vienlaikus dziļi filozofisko būtību. Augsti tika novērtēta arī uzņemtās īsfilmas kvalitāte un muzikālā pavadījuma atbilstība sižeta pavērsieniem. Uzvarētāji Rimants Iržikēvičs un Māris Gerāns balvā ieguva iespēju doties ceļojumā uz Jameson Academy Īrijā, kurā dosies pavisam drīz.

Godpilno otro vietu konkursā ieguva bārmeņa Oļega Hindogina veidotā īsfilma, trešajā vietā ierindojās bārmenis Inguss Reizenbergs, bet ceturtā vieta tika piešķirta Robertam Avotam.

Iecienītais īru viskijs „Jameson" arī šogad ir „Arsenāla" oficiālais dzēriens un kino foruma atklāšanas afterparty galvenais atbalstītājs. Īsfilmu konkurss tika rīkots kā festivāla ieskaņas pasākums.

Uzvarētāja veidotā īsfilma

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV