Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Portāls Teritorija.lv festivālam "Homo Alibi" pievienos "ēnas"

Inga Fridrihsone, 24.08.2010. 12:50

Kā noris lekcijas-performances? Ko par tām domā skatītāji? Kāds izskatās festivāls – izrādes, vietas, skatītāji, mākslinieki?
Portāls Teritorija.lv festivālam "Homo Alibi" pievienos "ēnas"

Eksperimentālā teātra "Homo Alibi" norisi no 26. līdz 28.augustam skatuves mākslas procesu analīzei veltītajā portālā Teritorija.lv atspoguļos četras "festivāla ēnas". Teātra kritiķe un kino režisore Linda Ģībiete veidos fotoblogu, fiksējot mirkļus no festivāla, savukārt LKA dramaturģijas specialitātes students Jānis Balodis, teātra teorijas nozares pārstāves Anna Klīvere un Anna Jozauska blogos rakstīs par saviem iespaidiem no izrādēm un citām festivāla norisēm, noskaidros skatītāju viedokļus un ekspresintervijās izjautās pašus māksliniekus.

"Festivāla ēnu" princips radies, domājot par daudzveidīgu interneta vides izmantojumu teātra norišu atainošanā. Tas pieļauj informācijas aktualitāti, dažādu formātu izmantošanu, atgriezenisko saikni starp māksliniekiem un rakstītājiem, rakstītājiem un skatītājiem. Uzsvars ir uz festivāla visaptverošu atklāšanu, lai jau tā norises laikā reflektētu par notiekošo un palīdzētu aptvert festivālu kā kopumu. "Ēnas" rakstīs tieši no festivāla norises vietām Andrejsalā, Jaunajā Rīgas teātrī un Ģertrūdes ielas teātrī.

Portāla Teritorija.lv mērķis ir šādi reaģēt uz izmaiņām sociālajā komunikācijā arī kultūras žurnālistikas vidē, piedāvāt Latvijas teātra apskatniecībai alternatīvus formātus un meklēt izteiksmes veidus, kas adekvāti eksperimentālā teātra valodai un festivāla atspoguļošanai interneta vidē.

Homo Alibi portālā Teritorija.lv no 26.augusta: http://teritorija.lv/lv/homo-alibi

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV