Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Andrejsalā sākas starptautisks eksperimentālā teātra festivāls Homo Alibi

andrejsala.lv, 26.08.2010. 09:23

No 26. līdz 28. augustam Andrejsalā un citviet Rīgā notiks Latvijas Jaunā teātra institūta organizētais sestais starptautiskais eksperimentālā teātra festivāls Homo Alibi, un šoreiz tas iepazīstinās ar izrādes-lekcijas žanru Latvijas un pasaules teātrī.
Andrejsalā sākas starptautisks eksperimentālā teātra festivāls Homo Alibi

Viestura Meikšāna un Ineses Mičules pirmizrādes, humora pilnas un aizraujošas ārvalstu mākslinieku viesizrādes un nebijis mākslas notikums Andrejsalas Peldošajā darbnīcā (objekts nr. 15 kartē) – veselas 10 stundas garš izrāžu un lekciju maratons, kuru īpaši festivālam veido tādas spilgtas personības kā horeogrāfe Olga Žitluhina, publicisti Eduards Liniņš un Dmitrijs Petrenko, politologs Ivars Ījabs, mākslas un klimata attiecību pētnieks Pīters Gingolds un pat Igaunijas prezidenta ekspadomnieks Daniels Vāriks. Tāds šogad izskatīsies eksperimentālā teātra festivāls Homo Alibi, kas būs veltīts izrādes-lekcijas žanram – parādībai, ko pirms vairākiem gadu desmitiem attīstīja performances mākslinieki un kas 21. gadsimtā ir iekarojusi visdažādākās mākslas jomas, it īpaši teātri.

Izrādes-lekcijas tagad taisa visi. Acīmredzot teātra māksliniekus vairs nesaista izdomātu sižetu un personāžu tēlošana, un viņi grib veltīt skatuvei atvēlēto laiku saturīgai sarunai ar skatītājiem par dažādām tēmām, aicinot trenēt prātu un kritisko domāšanu, turklāt darīt to radoši un ar māksliniecisku vieglumu!

Ar Andrejsalas attīstītāja Jaunrīgas attīstības uzņēmuma atbalstu bijušās spēkstacijas (termoelektrocentrāles jeb TEC) ēkā 26. un 27. augustā pulksten 21.00 būs apskatāma izrāde Partitūra ekosistēmai (rež. Viesturs Meikšāns, līdzautori un izpildītāji – Maksims Šenteļevs un Jēkabs Nīmanis). Izrādē izmantotas fotogrāfijas no Latvenergo Enerģētikas muzeja krājuma, kā arī muzeja krājuma priekšmets – turboģenerators ar ierosinātāju. Šis grandiozais industriālā mantojuma objekts izrādēs kalpos scenogrāfijai un būs viens no skaņas avotiem, ko ieskandināt un iekustināt palīdzēs Swedbank kora dziedātāji (dir. Artūrs Ancāns). Plašāka informācija par izrādi Partitūra ekosistēmai – http://www.theatre.lv/index.php?parent=913.

Andrejsalas Peldošā darbnīca uzņems veselas trīs festivāla norises – Ineses Mičules izrādi Vienādojums 27. augustā pulksten 21.00, kopprojektu Domāšanas maratonu 28. augustā no pulksten 12.00 līdz 21.00 un festivāla noslēgumu, Krupja klades koncertu, 28. augustā pulksten 22.00.

Jaunā Rīgas teātra mazajā zālē 26. un 27. augustā pulksten 19.00 interesentus aicinās Džeikoba Rena (Jacob Wren, Monreāla) un Pītera Debuisera (Pieter De Buysser, Brisele) izrāde Optimisma antoloģija, savukārt Ģertrūdes ielas teātrī 27. augustā pulksten 19.00 iespējams apmeklēt londoniešu Džonatana Barouza (Jonathan Burrows, Brisele) un Mateo Fardžiona (Matteo Fargion, Londona) izrādi Lētā lekcija. Opuss ar govīm.

Plašāka informācija par Eksperimentālā teātra festivālu Homo Alibi, tā programmu un izrādēm atrodama http://www.theatre.lv/index.php?parent=906.

Biļetes uz festivāla izrādēm iegādājamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās un Jaunā Rīgas teātra kasē (no 16.08.), kā arī festivāla norises vietās pirms attiecīgajām izrādēm. Ieejas biļetes cena festivāla viesizrādēm un projektam Domāšanas maratons – Ls 7,00; Viestura Meikšāna un Ineses Mičules izrādēm – Ls 5,00. Skolēniem, studentiem un pensionāriem – ieeja lētāka!

Teātra profesionāļiem un profesijas studentiem (režija, aktiermāksla, modernā deja un horeogrāfija, scenogrāfija un dramaturģija) tiek piedāvātas īpašas cenas. Informācija – pa tālruni 67228477 vai pa e-pastu linda@theatre.lv.

Festivāla abonements (iekļautas visas izrādes) maksā Ls 25,00; skolēniem, studentiem un pensionāriem – Ls 15,00. Abonementi pieejami tikai Jaunā teātra institūta birojā, iepriekš rezervējot pa tālruni 67228477 vai pa e-pastu linda@theatre.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV