Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Notiks studentu korporāciju dziedāšanas tradīcijām veltīts pasākums

Maija Treile, 25.08.2010. 11:43

Trešdien, 1. septembrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs (Pils laukumā 2) sadarbībā ar alus darītavu Brālis piedāvā pasākumu Dziedāšanas tradīcijas studentu korporācijās.
Notiks studentu korporāciju dziedāšanas tradīcijām veltīts pasākums

Pasākuma ietvaros apmeklētāji kopā ar studentu korporāciju pārstāvjiem varēs piedalīties improvizētā alus vakarā, kur neformālā gaisotnē pie alus kausa varēs uzzināt, kā dziedāšana tiek organizēta studentu korporācijās. Vakara gaitā būs iespējams iepazīt kopīgo un atšķirīgo dziedāšanas tradīcijās pēc Rīgas un Tērbatas ūzusiem, uzzināt par krievu un igauņu studentu korporāciju dziedāšanas īpatnībām, kā arī iepazīt daļu no bagātīgā studentu korporāciju dziesmu klāsta, pašiem aktīvi piedaloties dziedāšanā. Sarīkojumā piedalīsies pārstāvji no korporācijām Fraternitas Arctica, Lettgallia, Talavija, Tervetia, Fraternitas Lataviensis un Patria.

Pasākums Dziedāšanas tradīcijas studentu korporācijās notiek projekta Mācību nedēļa pieaugušajiem ietvaros. Akcija tiek īstenota vairākās Eiropas valstīs, tās ietvaros muzejos notiek dažādas pieaugušajiem un ģimenēm domātas aktivitātes – lekcijas, sarunas, radošās darbnīcas. Šogad Mācību nedēļas pieaugušajiem tēma ir dzīvesstils, un tā norisinās 15 Rīgas muzejos.

Ieeja pasākumā no 18 gadu vecuma.

Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu Lielie mazie dziesmu svētki un Mūzikas instrumenti Latvijā apmeklējums).

Foto: Korporācijas "Patria" komeršs 1943. gadā

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV