Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Kafejnīcā "Taka" notiks Andras Manfeldes autorvakars

Kafejnīca "Taka", 01.09.2010. 11:09

Otrdien, 7.septembrī, plkst. 20.00, Takas dzeja piedāvā ieskatīties rakstnieces Andras Manfeldes daiļradē.
Kafejnīcā "Taka" notiks Andras Manfeldes autorvakars

„Dzeja man, pirmkārt, ir strāva. Un tikai tad – lirika, atziņa, bomža vai blondīnes portrets. Lai arī nu jau septiņus gadus rakstu dzeju (un pirms tam septiņus – melnrakstu) mani nebeidz fascinēt tas, kā visvienkāršākie vārdi, secinājumi un attēlojumi pēkšņi tiek augstākas substances skarti un pārvēršas lādiņā. Dzeja ir kā zibens, kuram tas trāpa, tas redz matērijai cauri, gluži kā ar rentgena stariem. Dzeja ir arī kā sāls, paņem to nost un dzīves maize kļūst neēdama," tā pati autore.

Tieši šo „zem sprieguma" stīgu Manfelde vēlas saglabāt arī savā autorvakarā, kad viņas dzeja un proza tiks ietērpta un atdzīvināta muzikālā vizualizācijā. Vakara pirmajā daļā Manfeldes dzeja strāvos pašas autores zīmējumos ar Māra Butlera mūziku, bet otrajā daļā dosimies muzikāli vizuālā atmiņu ceļojumā kopā ar Zemnīcas bērniem. Mūzika: Māris Butlers (½ H ½ W) un Zane Estere Gruntmane (Das Sonntags Legion). Vizualizācijas: Māris Butlers un Krišjānis Ābols.

Autorvakaru noslēgs īpašie viesi no Islandes – ambientās mūzikas pārstāvji Stereo Hypnosis un Kaido Kirikmäe. Stereo Hypnosis mūzika vieno bioloģiskas vides skaņas, jūras šalkas un putnu balsis ar mierīgu ritma kustību un maigām melodijām. Toties Kaido Kirikmäe muzikālās saknes meklējamas pank, indie, psihodēliskā roka mūzikā, bet kopš 2004. gada mūziķis nodevies solo projektiem, radot elektronisko/ eksperimentālo/ psihodēlisko mūziku, kurā bioloģiskas skaņas cilpveida struktūrā tiek apvienotas ar elektroniskiem sitieniem.

Audio:
www.myspace.com/stereohypnosis
http://www.myspace.com/kaidokirikmae

Kad: 7. septembrī, plkst. 20.00
Kur: Kafejnīca TAKA, Miera iela 10
Kontakti: 26323985, tikpataku@gmail.com
Ieeja brīva

Vairāk informācijas par kafejnīcu TAKA un iknedēļas dzejas vakariem skatīt tīmekļa vietnē: http://pataku.wordpress.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV