Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Klajā laists Imanta Ziedoņa dzejoļu krājums „Vēl ko"

Apgāds "Mansards", 03.09.2010. 10:40

Apgāds „Mansards" izdevis Imanta Ziedoņa grāmatu „Vēl ko" — agrāk nepublicētu dzejoļu un aforismu krājumu.
Klajā laists Imanta Ziedoņa dzejoļu krājums „Vēl ko"

„Īso mirkļu dzeja" un garo mirkļu pārdomas. „Vēl ko" ir vēl viens spilgts pierādījums Meistara attaisnotajai klātbūtnei mūsu vidū un šajā pasaulē," krājumu raksturo tā sastādītāja un redaktore Liāna Langa.

Imanta Ziedoņa un Liānas Langas sadarbība grāmatas tapšanā aizsākās 2009. gada pavasarī, Liānai Langai viesojoties pie Imanta Ziedoņa un gatavojot izdošanai viņa klausāmgrāmatu „Kukainīt, re, kā saule spīd!".

I. Ziedonis, lai arī veselības stāvokļa dēļ vairs nevar radīt jaunus darbus, kopā ar palīgiem pārskata un pārraksta arhīvā atrodamos nepublicētos darbos. Kārtojot grāmatu „Vēl ko", no vairāk nekā 300 dzejoļiem Liāna Langa atlasījusi aptuveni 100 tekstu, kas spilgti apliecina Imanta Ziedoņa talantu, dzejas rotaļīgumu un latvisko filozofiju.

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Vāka noformējumā izmantota mākslinieces Solveigas Vasiļjevas digitālā grafika.

Imants Ziedonis (1933) — dzejnieks, publicists, īsās prozas (epifāniju) autors, tulkotājs, scenārists, politiķis. Spilgts atmodas laika politiskais darbinieks, kas tika apbalvots ar otrās šķiras Triju zvaigžņu ordeni. Viens no populārākajiem latviešu literāro pasaku autoriem. Neklātienē beidzis LVU latviešu valodas un literatūras nodaļu (1959) un Augstākos literatūras kursus Maskavā (1964). Kopš 60. gadu vidus nodarbojas galvenokārt ar literatūru. Par sasniegumiem bērnu literatūrā saņēmis H. K. Andersena prēmiju (1976). 2006. gadā sadarbībā ar rakstnieci Noru Ikstenu sarakstīts biogrāfisks darbs „Nenoteiktā bija" – netradiconāls un emocionāls mēģinājums rekonstruēt ievērojamā dzejnieka bērnības atmiņas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV