Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Izdota Imanta Ziedoņa pēdējā grāmata

Easyget.lv, 24.05.2013. 09:51

Klajā nākusi Imanta Ziedoņa pēdējā grāmata – kopā ar Aivaru Berķi sarakstītais darbs par Ziedoņa Murjāņu māju - „No Jāņiem līdz Murjāņiem”
Izdota Imanta Ziedoņa pēdējā grāmata

Epifānija ar niedru jumtu – šādi vienā precīzā frāzē Ēriks Hānbergs nodēvējis Imanta Ziedoņa Murjāņu māju, dzejnieka tajā vadīto laiku un pasauli, kas pār un ap to mutuļojusi vairāk nekā četru gadu desmitus. Aivars Berķis un Imants Ziedonis ciešā sasaitē radījuši atmiņu stāstu par Dzejnieka un viņa mājas lielo piedzīvojumu – no dullas idejas kādā Jāņu rītā līdz ēkai, kuru nepārstāja apbrīnot un kura bija gan rakstīšanas un ideju dzimšanas vieta, gan viesu oāze, kas šodien un nākamībā, pateicoties fondam “Viegli”, turpināsies kā Ziedoņa radošais muzejs.

Grāmatas tekstu papildina vairāk kā simt fotogrāfiju. Grāmatas māksliniece Katrīna Vasiļevska.

Grāmata tapusi sadarbībā ar Imanta Ziedoņa fondu “Viegli” izdevniecības “Dienas Grāmata” latviešu literatūras projekta “Prāta piedzīvojums” ietvaros, ko atbalsta AS “Latvijas Gāze”.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV