Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Turpinās "Dzejas dienas 2010" kafejnīcā "Taka"

Kafejnīca "Taka", 14.09.2010. 09:06

Šodien, 14.septembrī plkst. 20:00, turpināsies Dzejas dienas 2010 lasījumi kafejnīcā TAKA. Dzejas Taka otrajā lasījumā uzstāsies Ērika Bērziņa, Kārlis Vērdiņš un Krišjānis Zeļģis.

Ērika Bērziņa ir aktīva ikgadējā Ceļojums ar dzejniekiem rīkotāja.. "Viņas aizrautība ar dzīvi ietver vieglumu un tādu apzinātu nenopietnību. Man viņas dzeja atgādina to, kā viņa iet pa Rīgu savās krāsainajās kleitās un caurspīdīgajās šallēs, ar lapsu ap pleciem, to, kā viņa dejo, iepērkas, apkampjas, priecājas. Kā lasa savu dzeju, sajūsmināti, kaislīgi, labsirdīgi, ar tādu lapsas smaidu, kas iezīmē zināmu atkāpšanās ceļu," tā par Ēriku portālā ¼ Satori raksta Agnese Krivade. Ērikai šobrīd izdots tikai viens dzejoļu krājums "Ziemeļu lapsa."

"Ar visu tradicionāli sakāpināto uztverīgumu/dzejnieka dvēseli viņš pamanās godam darbināt analītisko prātu: Kārlis ir viens no pašlaik labākajiem dzejas recenzentiem, kā zivs ūdenī jūtas arī literatūras vēsturē, teorijā, arī tulkošanas un atdzejas labirintos. Varbūt tieši tāpēc viņam frāzes izcērtas un izdreijājas tik kodīgi trāpīgas," tā par dzejnieku, tulkotāju Kārli Vērdiņu literatūrfilozofe, kritiķe, tulkotāja un Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētāja Ieva Kolmane.

Krišjānim Zeļģim šīs ir pirmās Dzejas dienas mūžā un nule pavisam drīz, septembra beigās, iznāks viņa pirmais dzejoļu krājums, kura nosaukumu jaunais dzejnieks pagaidām vēlas paturēt noslēpumā.

Šoreiz dzejas vakara noslēgumā DJ Viesturs Laiviņš spēlēs sešdesmito un septiņdesmito gadu jazz un funk mūziku. Mūzika visiem, bet ne kuram katram*

Vairāk informācijas par kafejnīcu TAKA un iknedēļas dzejas vakariem skatīt tīmekļa vietnē: http://pataku.wordpress.com

Kad: 14.septembrī, plkst.20.00

Kur: Kafejnīca TAKA, Miera iela 10

Kontakti: tikpataku@gmail.com

Dzeja lasījumos ieeja brīva.

*kāda glamūrīga veikala sauklis Maskavā

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV