Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Latgales Kultūrvēstures muzejā norisināsies Ģimenes sestdiena „Ģimenes albumu šķirstot..."

Maija Upeniece, 22.09.2010. 15:43

2. oktobrī plkst. 11:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) norisināsies Ģimenes sestdiena „Ģimenes albumu šķirstot...".
Latgales Kultūrvēstures muzejā norisināsies Ģimenes sestdiena „Ģimenes albumu šķirstot..."

Ģimenes sestdienā radoša darbošanās muzeja speciālista vadībā, šķirstot ģimenes albumus un meklējot interesanto un savdabīgo Rēzeknes pilsētas iedzīvotāju fotostāstos. Latgales Kultūrvēstures muzejā ir vairāk kā 23 tūkstoši fotoattēlu un fotonegatīvu, kas vizuāli rakturo ne tikai konkrētus notikumus, bet stāsta par laikmetu, dabas un pilsētas ainavas pārmaiņām, cilvēku sadzīvi un likteņiem, izcilām novada personībām, etnogrāfiskiem priekšmetiem, modes tendencēm u.c.

Aicinām ikvienu ņemt līdzi senas fotogrāfijas – kopīgi skatīsimies un skaidrosim, kādas fotogrāfijas un kāpēc tiek vāktas muzeja krājumā, kādas fotogrāfijas iegūst muzejisku vērtību un kā katrs rēzeknietis var bagātināt pilsētas vēstures kopainu.

Ieeja uz LKM pastāvīgām ekspozīcijām un izstādi Ģimenes sestdienas garumā bez maksas.

Attēlā: 20.gs. sākuma foto no LKM krājuma

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV