Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Notiks kristietības un folkloras attiecībām veltīts pasākums

Maija Treile, 23.09.2010. 16:45

Rakstniecības un mūzikas muzejs (Pils laukumā 2) trešdien, 29. septembrī, plkst. 18:00 rīko pasākumu Kristietība un folklora. Attiecību problēmas, kas veltīts ievērojamajam latviešu folkloristam, pedagogam, literātam un mācītājam Ludim Bērziņam 140 gadu jubilejā.

Kristīgā reliģija un latviešu folklora bieži uztvertas kā nesavienojami dzīves uzskati, tomēr vēsturē sastopami gan abu parādību līdzsvarošanas, gan sintēzes mēģinājumi. 19. gs. otrajā pusē un 20. gs. sākumā pēc tā tiecās daudzi jaunās latviešu inteliģences pārstāvji, arī nacionāli noskaņotie mācītāji, tajā skaitā – Ludis Bērziņš. Pasākuma laikā klausītāji varēs uzzināt par Luža Bērziņa devumu folkloristikā, par kristietības un folkloras līdzsvarošanas mēģinājumiem vēsturē, kā arī piedalīties diskusijā par kristīgo un nacionālo aspektu savienojamību vai nesavienojamību.

Pasākumā piedalās: RMM kolekciju kuratore Ilona Miezīte; Latviešu folkloras krātuves pētniece Māra Vīksna; Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju nodaļas vadītājs Leons Taivāns; Krišjāņa Barona muzeja galvenais speciālists Andris Ērglis.

Diskusiju vada: Raivis Sīmansons.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu.

Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstādes Mūzikas instrumenti Latvijā apmeklējums).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV