Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Rakstniecības un mūzikas muzeja elektroniskais izdevums – pirmsvēlēšanu sveiciens

Maija Treile, 01.10.2010. 16:59

Dienu pirms 10. Saeimas vēlēšanām, nosacīti klusajā dienā, kad politiskā reklāma ir aizliegta, bet viltīgāki partiju reklāmas darboņi tāpat nesnauž, Rakstniecības un mūzikas muzejs nāk klajā ar sava elektroniskā izdevuma Mājas Draugs trešo numuru, kas veltīts politikai.
Rakstniecības un mūzikas muzeja elektroniskais izdevums – pirmsvēlēšanu sveiciens

Mājas Drauga pirmsvēlēšanu izdevumā 5 min līdz vēlēšanām:

Intervija ar politologu Ivaru Ijabu – politiskā kultūra Latvijā: pirmās brīvvalsts laika un šodienas pieredze;Politiskās karikatūras un skrejlapu uzsaukumi;RMM kandidātu saraksts.

Ivars Ijabs komentē: „Šodien lielais vairums gan no politiķiem, gan no vēlētājiem ir socializējušies padomju laikos ar visām no tā izrietošajām sekām un priekšstatiem. Pirmskara Latvijā daļa ļaužu politikā ienāca ar krietni citādāku bagāžu. Diezgan liela proporcija no mūsu pirmās neatkarības perioda politiskās elites bija ļaudis, kuri cara laikā bija sēdējuši cietumā par saviem uzskatiem, līdz ar to viņi nebija vienkārši pērkami „jampampiņi", kuriem varēja pateikt, kā balsot, un viņi uzreiz tā arī aizskrēja un nobalsoja.(..)

Skatoties vispārīgi, izpratne par to, kā valsts būtu jāvada, bija apmēram tāda pati. Lielā cieņā bija dažāda veida skandāli. Arī tajā laikā politiķiem tika pārmesta korupcija. Vai tā bija mazāka vai lielāka – grūti pateikt. Iespējams, ka apmēram tāda pati, mūsdienās mēs par korupciju ļoti uztraucamies mediju, īpaši elektronisko mediju, dēļ. Tajos laikos, pieņemu, korupcijas īpatsvars nebija daudz mazāks, bet par to vienkārši mazāk zināja."

Pilnā apjomā izdevumu Mājas Draugs var lasīt muzeja mājas lapā www.rmm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV