Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Notiks tikšanās ar gleznotāju Barbaru Gaili

Nataļja Sujunšalijeva, 19.10.2010. 17:51

31. oktobrī plkst. 15:00 visi interesenti tiek aicināti uz „Svētdienas sarunu muzejā" ar gleznotāju Barbaru Gaili, kura notiks viņas personālizstādē „Pērles" Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Baltajā zālē (K.Valdemāra ielā 10a, Rīgā). Sarunu vadīs izstādes kuratore, mākslas zinātniece Gundega Cēbere.
Notiks tikšanās ar gleznotāju Barbaru Gaili

Barbaras Gailes radošā darbība Rīgas skatītājiem ir labi pazīstama, kaut arī māksliniece jau vairāk nekā desmit gadus dzīvo un strādā Parīzē. Viņa regulāri glezno un piedalās kuratoru rīkotajās grupu un galeriju izstādēs Parīzē, Francijā, citviet Eiropā, sarīkojusi vērā ņemamas personālizstādes daudzās Rīgas galerijās.

No daiļrades sākumposma Barbara Gaile kļuvusi pazīstama ar abstraktām, jūtīgi piesātinātām kompozīcijām. Labi iepazinusi pasaules klasiķus, no kuriem Marks Rotko ir viens no viņas lielajiem iedvesmotājiem, Barbara atradusi savas autoritātes latviešu mākslinieku vidū. Gleznojot māksliniece mērķtiecīgi koncentrējas meditatīvo sajūtu un materialitātes daudzveidības izpētei un atklāsmei. Barbara Gaile turpina radošo atklājumu ceļu krāsas iespēju jomā, īpašu uzmanību veltot smalkajām noskaņu niansēm un to nozīmei mākslas darbā.

LNMM izglītības programmas „Svētdienas sarunas muzejā" ietvaros apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja iepazīties ar pašu mākslinieci un noklausīties Barbaras Gailes stāstījumu par sevi un saviem darbiem. Kopā mēģināsim atklāt abstrakto glezniecību kā bezgalīgas radošās brīvības iemiesojumu un neizsmeļamu emociju avotu.

Nāciet, skatiet, apbrīnojiet, salīdziniet, uzdodiet jautājumus, veidojiet un izsakiet savu viedokli! Aicināti visi! Mēs Jūs gaidām!

Plašāk par izstādi lasiet LNMM mājas lapā:

www.lnmm.lv/lv/lnmm-g/info/visit/exhibition/2010/peerles-personaalizstaade.

Izstādi iespējams apmeklēt līdz 5. decembrim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV