Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Kafejnīcā "Taka" notiks Jāņa Elsberga autorvakars "Sapņu miesti"

Kafejnīca "Taka", 21.10.2010. 12:15

Otrdien, 26. oktobrī, plkst. 20:00, notiks otrais "Takas dzejas" autorvakars. Dzeja, atdzeja un mūzika dzejnieka Jāņa Elsberga autorvakarā "Sapņu miesti". Vakara īpašie viesi dzejnieki Ingmāra Balode un Pēteris Cedriņš, bet muzikālo noskaņu radīs komponists Zintis Cepurnieks.
Kafejnīcā "Taka" notiks Jāņa Elsberga autorvakars "Sapņu miesti"

„Par "Sapņu miestiem" šā vakara vajadzībām esmu nosaucis vietas – pilsētas vai to nomales – kuras iedvesmo dzejniekus un rakstniekus. Var gadīties, ka tās ir dzimtās vietas. Var gadīties, ka tajās nonākts vēlāk. Var gadīties, ka pabūts vien īsu brīdi. Vai pat tā, ka tur vispār ir staigāts tikai sapņos. Bieži vien nekā īpaši skaista vai pievilcīga tur nav. Tomēr tās ir vietas, kuras nekādi nav iespējams pamest. Un rakstnieka stāsts gribot negribot sāk pamazām saplūst ar pilsētas stāstu," Jānis Elsbergs

Ingmāra Balode (1981) ir viens no spožākajiem talantiem, kas mūsu dzejas un atdzejas mākslā uzplauka ap gadsimtu miju. Dzejoļu krājums Ledenes, ar kurām var sagriezt mēli (2007; Literatūras gada balva par labāko debiju), atdzejas grāmata Ā. Zagajevskis Svešā skaistumā (2009; žurnāla Latvju teksti Dzejas dienu balva). Tulkojusi vairākas prozas grāmatas, kā arī neskaitāmas publikācijas portālā satori.lv, kura literārā redaktore viņa ir. Poļu valodas un literatūras speciāliste. LKA doktorante.

Pēteris Cedriņš (1964), dzimis Čikāgā, kopš 1991. gada dzīvo Latvijā, gandrīz visu šo laiku Daugavpilī. Mākslu maģistra grādu (MFA) ieguvis Barda koledžā, Ņujorkas štatā. Raksta dzeju un prozu angļu valodā, tulko angliski latviešu autorus (U. Bērziņš, E. Aivars, J. Elsbergs u.c.). Rakstījis runas VVF, slejas žurnālam Baltic Outlook, esejas par Latvijas vēsturi. Dzeja un plašā prozas darba The Penetralium fragmenti publicēti ASV un Britu salās cienītos literāros izdevumos un tīmekļa vietnēs Sulfur, Shearsman, Archipelago u.c.

Zintis Cepurnieks (1966), cēlies no Alūksnes novada, LMA kompozīcijas nodaļu beidzis 2002. gadā, bet jau kopš 1990. gadu vidus piedalās dažādos neatkarīgos kultūras projektos. Lielākoties raksta kamermūziku un teātra mūziku. Īpaši pieminams kā neformālās koncertapvienības Pūce skurstenī līdzdibinātājs, tās ietvaros koncertējis elektronisku improvizāciju trio sastāvā (kopā ar A. Dzenīti un R. Tiguli). 2002.–2006.g. Latvijas Radio programmas „Klasika" darbinieks, pēc tam vairākus gadus dzīvojis un strādājis Dānijā.

Vairāk informācijas par kafejnīcu TAKA un iknedēļas pasākumiem skatīt tīmekļa vietnē: http://pataku.wordpress.com

Seko mums līdz sociālos portālos
Twitter: http://twitter.com/barstaka
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Riga/TAKA/116490961719443
Draugiem.lv: http://www.draugiem.lv/tikpataku/news/item/94173/

Kad: 26. oktobrī plkst. 20:00
Kur: Kafejnīca TAKA, Miera iela 10
Kontakti: tikpataku@gmail.com, 26323985

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV