Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Notiks grāmatas "Matīss iepazīst teātri" atvēršanas svētki

Kristīne Stepiņa, 25.11.2010. 11:59

Šodien plkst.15.00 Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē notiks Lolitas Grāvītes un Lindas Ģībietes grāmatas "Matīss iepazīst teātri" atvēršanas svētki. Pasākumā piedalīsies grāmatas autores, Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, kā arī grāmatas izdevēja - "Apgāda Zvaigzne ABC" valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka.

Jau gadu Latvijas Nacionālais teātris un Nacionālās mākslas atbalsta fonds piedāvā izglītības programmu bērniem "Meistardarbnīca". Tajā bērni iepazīstas ar teātra aizkulisēm, uzzina, cik daudz dažādu profesiju pārstāvju strādā teātrī un kā top izrāde.

"Vērojot bērnu patieso interesi un atklāšanas prieku nolēmām, ka šis ceļojums jāuzraksta grāmatā, lai arī citi bērni uzzina, kas notiek aiz teātra kulisēm. Nereti saskaros ar problēmu, ka jaunieši, kuriem ir jau pāri par divdesmit gadiem, nezina, kur atrodas Latvijas Nacionālais teātris, jo nekad nav tajā bijuši. Mēs nevaram gaidīt, lai jaunietis izlemtu, ka vēlas nākt uz teātri, ja bērnībā to nav darījis. Mēs ceram, ka šī grāmata bērniem radīs sajūtu, ka viņi zina, kas ir teātris, un nebaidīsies to iepazīt arvien vairāk," stāsta viena no grāmatas autorēm Lolita Grāvīte.

"Teātris ir pilns ar brīnumiem. Uz skatuves var redzēt tikai daļu no tiem, bet, kamēr ir starpbrīdis, es tev varētu parādīt, kā teātris darbojas, skatoties no otras puses - no aizkulisēm," tā Matīsam saka Teātra Āksts, kurš dzīvo pie Nacionālā teātra Lielās zāles griestiem. Ceļojumā teātra aizkulisēs viņi abi atklāj, kur izgatavo akmeņus, no kā teātrī veido sniegu, cik teātrī ir prožektoru, kā režisors iestudē izrādi un kādā veidā aktieri pārtop par lugas varoņiem.

"Apgāds Zvaigzne ABC" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri ir izveidojis grāmatu "Matīss iepazīst teātri", lai bērni ar tās palīdzību varētu ielūkoties teātra aizkulisēs un piedalīties neaizmirstamā ceļojumā kopā ar Matīsu un Teātra Ākstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV