Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Decembra tematiskie sarīkojumi Latvijas Okupācijas muzejā

Jānis Erno, 26.11.2010. 15:11

1. decembrī ar dokumentālās filmas "Friči un blondīnes" izrādi tiks atklāta decembra tematisko sarīkojumu programma Latvijas Okupācijas muzejā.

1. decembrī plkst. 18:00 Latvijas Okupācijas muzejā tiks demonstrēta igauņu režisora Arbo Tammiksāra dokumentālā filma „Friči un blondīnes". Pēc filmas seansa paredzēta skatītāju diskusija ar filmas producentu Askoldu Saulīti.
Ieeja par ziedojumiem. Vairāk par pasākumu un filmu www.okupacijasmuzejs.lv.

8. decembrī plkst. 18:00 Okupācijas muzeja notiks Zigurda Vidiņa dokumentālās filmas „Gaismas ceļā" seanss. Ieeja par ziedojumiem.
Filma „Gaismas ceļā" tika demonstrēta Okupācijas muzejā valsts svētkos, ņemot vērā lielo skatītāju atsaucību, tiek rīkots šīs filmas papildu seanss.
Filma stāsta par Lidiju Lasmani–Doroņinu, kuru filmas autors sauc par «sirdsapziņas cietumnieci». Padomju okupācijas laikā Lidija Lasmane–Doroņina tika arestēta 1946., 1970. un 1983. gadā, kopumā ieslodzījumā pavadot 14 gadus, lai gan viņas vienīgais noziegums bija sapnis par brīvu Latviju.

15. decembrī plkst. 18:00 muzejā notiks tematisks pasākums veltīts Gunāram Astram. Pasākuma gaitā tiks demonstrēta Raita Valtera dokumentālā filma „Gunārs Astra. Sirdsbalss". Ieeja par ziedojumiem. Plašāka informācija par pasākumu būs pieejama nedēļu pirms tā muzeja mājaslapā www.okupacijasmuzejs.lv un plašsaziņas līdzekļos.
1983. gada G. Astra tika tiesāts otro reizi un tieši 15. decembrī tiesā viņš teica savu „pēdējo vārdu", to noslēdzot: "Es ticu, ka šis laiks izgaisīs kā ļauns murgs. Tas dod man spēku šeit stāvēt un elpot. Mūsu tauta ir daudz cietusi un tādēļ iemācījusies un pārcietīs arī šo tumšo laiku."

22. decembri plkst. 18:00 Okupācijas muzejā tiks demonstrēta Raita Valtera dokumentālā filma „Kurzemes sirds". Filma stāsta par Nacionālo partizānu kauju 1945. gada decembrī Kuldīgas apriņķī. Papildu informācija būs pieejama tuvāk pasākuma norises laikam. Ieeja par ziedojumiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV