Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Seržanta Lapiņa atgriešanās" – ceturtā skatītākā filma nedēļas nogalē

Sanita Grīna, 30.11.2010. 09:28

No piektdienas, 26. novembra, kinoteātros tiek demonstrēta jaunā latviešu spēlfilma „Seržanta Lapiņa atgriešanās". Pirmajās trīs izrādīšanas dienās to noskatījušies gandrīz 1300 skatītāju, ierindojot filmu nedēļas nogales skatītāko filmu topa ceturtajā vietā.
„Seržanta Lapiņa atgriešanās" – ceturtā skatītākā filma nedēļas nogalē

Aizvadītajā nedēļas nogalē „Seržanta Lapiņa atgriešanās" piedalījās arī Baltijā lielākajā kinofestivālā Black Nights Film Festival Tallinā, Igaunijā. Tā iekļauta Baltijas filmu konkursa programmā. Pasaules pirmizrādi filma piedzīvoja jau oktobra sākumā Āzijas nozīmīgākajā kinofestivālā Pusanā, Dienvidkorejā.

Filmu studijā „Tanka" tapusī „Seržanta Lapiņa atgriešanās" tiek izrādīta kinoteātros Kino Citadele, Cinamon un Kino Rīga, un kopumā nedēļas nogalē to noskatījušies 1284 skatītāji, kā liecina „Forum Cinemas" apkopotā informācija.

„Seržanta Lapiņa atgriešanās" ir asprātīgs mūsdienu Latvijas sabiedrības portretējums, kurā sešu rīdzinieku dzīves savijas negaidītu notikumu virpulī. Galvenās lomas filmā atveido Jaunā Rīgas Teātra trupas kodols - Andris Keišs, Guna Zariņa, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga, Baiba Broka un tikko „Spēlmaņu nakts" Gada aktiera balvu saņēmušais Kaspars Znotiņš.

Filmas režisors ir Gatis Šmits, kurš saņēmis Nacionālā kinofestivāla balvu par labāko režiju par īsfilmu „Aģents iemīlas". Tāpat Šmits veidojis par 2007. gada labāko filmu atzītās „Vogelfrei" segmentu. Viņš pazīstams arī kā teātra izrāžu „Trakāk vēl kā piektā gadā", „Tas notika ar viņiem", „Naži vistās", operas „Augļu koks ir Jāzeps" un mūzikla „Les Miserables" režisors. Izrāde „Tas notika ar viņiem" kalpoja par iedvesmu „Seržanta Lapiņa atgriešanās" scenārijam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV