Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Kultūras pasākumi Latgales Kultūrvēstures muzejā janvārī

Maija Upeniece, 20.12.2010. 16:22

Latgales Kultūrvēstures muzejs janvārī aicina uz fotoizstādi, aplūkot ābeču kolekciju, apmeklēt 1991.gada barikāžu atceres 20.gadadienai veltītu pasākumu, kā arī muzejizglītības sarīkojumus.

Līdz 6.janvārim – Muzeja Ziemassvētku izstāde – tirdziņš

Rēzeknes Centrālā bibliotēkas Konferenču zālē 3.stāvā, Atbrīvošanas alejā 81/5, Rēzeknē

Lietišķās mākslas darinājumu izstāde-tirdziņš piedāvā gan apskatīt tautas mākslas meistaru veikumu, gan iegādāties jaukas dāvaniņas saviem tuviniekiem. Izstādē-tirdziņā skatāmi māla trauki, dažādi rokdarbi - rotas, adījumi, tamborējumi, audēju u.c. meistaru darbi.

Izstāde atvērta: Pirmdien, otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien - 11:00-19:00; Sestdien – 10:00 - 16:00; Svētdien – slēgta. Maksa par muzeja izstādes apmeklējumu: skolēniem un studentiem – Ls 0,20; pieaugušajiem – Ls 0,40; pirmskolas vecuma bērniem – brīva.

No 12.janvāra līdz 12.februārim – Jānis Mednis – audio vizuāls projekts „Zaļš. Balts. Zils", lībiešu krasts Kurzemē fotogrāfijās

Rēzeknes Centrālā bibliotēkas Konferenču zālē 3.stāvā, Atbrīvošanas alejā 81/5, Rēzeknē

Izstāde veltīta lībiešu krastam, kas fotografēts 24 stundas diennaktī visos gadalaikos, atklājot vietējo iedzīvotāju, dabas un laika mijiedarbību, ko nevar pateikt vārdos, bet tikai sajust. Autors atzīst, ka tas ir patiess stāsts par krastu un zvaigznēm, par vietu, kur krustojas laiks, stāsts, kas veidots no mīlestības, lībiešu valodas, mūzikas un krasta simboliem.
Izstādes atvēršana 12.janvārī plkst. 15:00

No 25.janvāra līdz 26.februārim – Tematiska izstāde: Jura Cibuļa pasaules ābeču kolekcija

LKM Lektorija zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē

Izstāde no Jura Cibuļa privātkolekcijas, kurā skatāmas vairāk kā 200 ābeces no visas pasaules dažādās valodās – ne tikai latgaliešu un latviešu, bet arī krievu, angļu, albāņu, apaču, čerokī, persiešu u.c. valodās, kā arī neredzīgajiem jeb Braila rakstā izdotās ābeces.
5.februārī plkst. 11:00 – Ģimenes sestdienā kolekcijas autors Juris Cibuļs stāstīs par pasaules ābeču valodu „brīnumiem" u.c.bagātībām, kas rodamas skolēna pirmajā grāmatā.

20.janvārī plkst. 15:00 – 1991.gada barikāžu atceres 20.gadadienai veltīts pasākums „Laipu liekot..."

LKM Lektorija zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē

Tikšanās ar 1991.gada barikāžu dalībniekiem - novadniekiem Andri Eriņu, Ēriku Začu u.c. , dziesmas un sarunas barikāžu laika noskaņās. Pasākumā aicināti piedalīties visi interesenti, īpaši - 1991.gadā dzimušie jaunieši. Apliecinot barikāžu laika izšķirošos notikumus, simboliski tiks likta atmiņu laipa par godu Latvijai un tās tautai. Ieeja – brīva, aicinām līdzi ņemt svecīti.

Muzejizglītība

Iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 64622464, muzejpedagoģe Inese Ločmele 26595434

No 17.līdz 20.janvārim – Muzejpedagoģiskā programma „1991.gads – barikāžu laiks"
LKM Lektorija zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē

1991.gada barikāžu atceres 20.gadadienai veltīta programma zināšanu nostiprināšanai par vēsturiskajiem notikumiem Latvijā. Tikšanās ar barikāžu dalībniekiem un viņu atmiņu stāstījums par notikumiem un savām sajūtām. Pieteikšanās vismaz 2 dienas iepriekš.

No 25.janvāra līdz 25.februārim – Muzejpedagoģiskā programma „Pašiem sava ābece"
LKM Lektorija zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē

Nodarbība paredzēta ne tikai 1.klases skolēniem, bet arī jaunāko un vecāko klašu skolēniem, studentiem un pieaugušajiem. Nodarbības laikā varēs iepazīt dažādu valstu ābeces un mācīties lasīt albāņu, apaču, čerokī, persiešu u.c. valodās. Programma notiks Jura Cibuļa ābeču kolekcijas izstādē, kurā skatāmas vairāk kā 200 ābeces no vairākām pasaules valstīm, kā arī neredzīgajiem jeb Braila rakstā izdotās ābeces. Pieteikšanās vismaz 2 dienas iepriekš.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV