Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atsāk sestdienas pasākumu rīkošanu ģimenēm

Ilze Jākobsone, 12.01.2011. 15:01

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs Rīgas pils 3. stāvā atsāk sestdienas pasākumu cikla "Ģimene muzejā" rīkošanu. Tematiskie pasākumi līdz vasarai notiks reizi mēnesī: 22.janvārī, 19.februārī, 19.martā un 16.aprīlī, sākums plkst. 12.00.
Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atsāk sestdienas pasākumu rīkošanu ģimenēm

Pirmais pasākums "Sals kniebj degunā" noritēs 22.janvārī. Tas veltīts ziemas tēmai - kāds bija ziemas apģērbs, kādi bija ziemas prieki Latvijas laukos un pilsētās 20. gadsimta 20. un 30. gados? Pasākums sižetiski balstīts Jāņa Jaunsudrabiņa dzejiskā ziemas stāstā 14 ainās. Būs aplūkojamas arī fotogrāfijas no muzeja krājuma. Bērni varēs piedalīties āķīgu uzdevumu risināšanā, liekot lietā savu vērīgumu un zināšanas.

19.februāra pasākumā "Krūzes, tases, tasītes..." apmeklētāji varēs apskatīt dažādu vēstures periodu porcelāna un fajansa tases, apakštasītes, šķīvjus un vāzes no muzeja plašā krājuma. Dalībnieki aicināti līdzi ņemt kādu vienkrāsainu un gaišu krūzīti, kuru, iedvesmojoties no redzētā, varēs apgleznot. Tā būs arī skaista piemiņa no muzeja apmeklējuma.

19.marta pasākumā "Priekšmeta stāsts par pārtapšanu" muzeja darbinieki stāstīs par muzeja priekšmetu restaurāciju - kā seni priekšmeti prasmīgās rokās atgūst savu sākotnējo izskatu.

16.aprīļa pasākums "Veidosim savu lielo un mazo dārzu " būs kā ieskaņa pavasara sējas un stādīšanas darbiem. Būs pēdējais brīdis iesēt podiņā sēkliņas un izaudzēt stādus, ko maijā pārstādīt lielajās dobēs. Muzeja krājuma priekšmeti - gleznas, gravīras, trauki un citas sadzīves lietas sniegs priekšstatu par to, kādi ziedi agrāk tika audzēti Latvijas muižās un pilīs.

Par ģimeni šo norišu kontekstā muzejs uzskata pirmskolas - jaunāko klašu bērnus, kurus muzeja apmeklējuma laikā pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi, etc.).

Maksa par pasākumu - 2 Ls. Ieejas biļešu cenas atbilstoši muzeja cenrādim: pieaugušajiem - 0,50 Ls; skolēniem un pensionāriem - 0,30 Ls, pirmskolas vecuma bērniem ieeja par brīvu.

Maksa par pasākumu - neatkarīgi no apmeklētāju skaita.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) ir trešais vecākais muzejs Latvijā un vienīgais Latvijas vēstures muzejs pasaulē. Kopš dibināšanas 1869. gadā, muzejs ir kļuvis par lielāko latviešu tautas muzejisko vērtību krātuvi - tā kolekcijās ir vairāk nekā miljons priekšmetu: arheoloģiskajos izrakumos iegūtas senlietas, rotu un monētu depozīti, tautastērpi, tradicionālie darbarīki, tautas lietišķās mākslas darinājumi, sadzīves priekšmeti, fotogrāfijas, dokumenti, kartes, gravīras, gleznas u. c. Latvijas vēstures liecības. Muzeja misija ir Latvijas valsts un tautas interesēs vākt, saglabāt, pētīt un popularizēt Latvijas un pasaules garīgās un materiālās kultūras liecības no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, kam ir arheoloģijas, etnogrāfijas, numismātikas, vēstures vai mākslas vēstures nozīme. LNVM nodaļas ir Āraišu arheoloģiskais muzejparks un "Dauderi".

www.lnvm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV