Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Notiks pasākums par mūziķiem sportā un sportistiem mūzikā

Maija Treile, 12.01.2011. 15:21

Trešdien, 19. janvārī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs (Rīgā, Pils laukumā 2) aicina uz sarīkojumu "Mūziķu sportiskie sānsoļi". Pasākumā varēs tikties ar Latvijas mūziķiem, kuri līdztekus mākslinieciskajai darbībai guvuši vērā ņemamus sasniegumus sportā, kā arī uzzināt par savulaik izcilu Latvijas sportistu muzikālajām un mūziķu sportiskajām aktivitātēm.

Sarīkojumā populāri Latvijas dziedātāji – bijusī daiļslidotāja Ieva Kepe, kādreizējais jauniešu čempions šķēpmešanā Ingus Pētersons un bijušais sporta meistara kandidāts basketbolā Viktors Lapčenoks – stāstīs par savām sporta gaitām, mūzikas lomu to pārtraukšanā, kā arī sporta ietekmi uz profesionālajām spējām mūzikā. Pasākuma gaitā Rakstniecības un mūzikas muzeja speciāliste Inta Blūma un Latvijas Sporta muzeja pētniece Rita Apine iepazīstinās arī ar senāku pagātni, stāstot par tādām izcilām personībām kā operdziedātāju un Latvijas čempionu rikšošanā Albertu Verneru, vieglatlēti un dziedātāju Elfrīdu Karlsoni-Kukaini, futbolistu un vijolnieku Juri Rēdlihu-Raiskumu un citiem.

Pazīstamais sporta ārsts Jānis Kvēps, kurš piedalījies arī šovā "Dziedi ar zvaigzni", stāstīs par to, kādu ietekmi sportošana atstāj uz mūziķu veselību, kādi būtu ieteicamie sporta veidi profesionālu muzikālo spēju pilnveidošanai un no kādiem sporta veidiem mūziķiem būtu ieteicams atturēties.

Pasākums tapis sadarbībā ar Latvijas Sporta muzeju.

Sarīkojumu vadīs RMM projektu kurators Uģis Vismanis.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst. 17:30.
Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV