Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

„Ars Rezumē" ietvaros "Arsenālā" uzstāsies ielu deju grupas

Natālija Sujunšalijeva, 14.01.2011. 16:10

Ceturtdien, 27. janvārī, plkst. 18.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" (Torņa ielā 1, Vecrīgā), tuvojoties izstādes „Pilsētasbērni" noslēgumam, programmas „Ars Rezumē" ietvaros uzstāsies kultūras un sporta centra „Hi" deju grupas ar Street Dance / Ielu deju programmu. Aicināti visi interesenti. Ieeja bez maksas.
„Ars Rezumē" ietvaros "Arsenālā" uzstāsies ielu deju grupas

Programma „Ars Rezumē" atgādina, ka līdz 30. janvārim LNMM izstāžu zālē "Arsenāls" apskatāma mūsdienu mākslas izstāde „Pilsētasbērni. Jaunie Latvijas glezniecībā II". Izstāde atspoguļo postmodernai kultūras telpai raksturīgu ainu – plašu māksliniecisko izteiksmes līdzekļu kopumu, kuru autori izvēlas, lai reflektētu par urbānās pasaules izjūtu, pievēršoties gan sociāli aktuāliem, gan dziļi personiskiem jautājumiem.

Pilsētvides daudzšķautņainība akumulē dažādus procesus sabiedrībā un kultūrā. Street dance jeb ielu dejas ir viens no spilgtākajiem pilsētas „produktiem", kur radoši un brīvi apvienoti dažādās kultūrās izauklētie deju paņēmieni. Populārākie no Street Dance stiliem ir Break Dance un Hip Hop, ko līdzās dejotāju savstarpējām sacensībām (Battles) būs iespējams vērot 27. janvāra vakarā. Street dance apliecina ne tikai pilsētvides sintezējošo, bet arī izaicinošo dabu, tāpat kā izstādē „Pilsētasbērni" apskatāmie mākslinieku darbi.

Kultūras un sporta centrs „Hi" veiksmīgi darbojas jau trīs gadus, taču pasniedzēju dejošanas pieredze ir krietni garāka. Dejotāji pieiet ļoti nopietni savai nodarbei, jo tā ir ne tikai nodarbošanās, bet arī dzīves veids un pasaules skatījums.

Pasākuma dalībnieki:

Treneres Karīnas Jevtejevas grupa: Ina Lihača, Liāna Kuzmenkova, Līza Jarmoša, Viktorija Zaharova, Jeļena Silkina, Aleksandra Dudkina, Ernests Pakers, Dmitrijs Ļitviņenko.
Treneres Renātes Siņicinas grupa: Inga Bārtule, Kristīne Gorščaruka, Jana Gorkušenko, Laura Miezīte, Mikus Idzāns, Snežana Zalevskaja.
Trenera Avakuma Petrova grupa: Vitālijs Porsevs, Katrīna Dobrijana, Oļegs Sviridenko, Avdejs Petrovs, Eduards Parinskijs.

ARS Rezumē

Kopš 2008. gada Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā saviem apmeklētājiem kultūras un izklaides programmu „Ars Rezumē". Tuvojoties lielās izstādes noslēgumam, LNMM izstāžu zālē "Arsenāls" iepriekš izziņotā ceturtdienas vakarā tiek rīkots īpašs pasākums ar aicināto viesu uzstāšanos: dzejniekiem, mūziķiem, teātra dalībniekiem, dejas māksliniekiem un citām radošām personībām.

„Ars Rezumē" mērķis ir atbalstīt dažādu radošo aktivitāšu norisi un paplašināt Arsenāla piedāvāto kultūras pasākumu klāstu, radīt draudzīgāku, sabiedrībai atvērtāku publisko telpu, kurā pulcēties ne tikai uz izstādes apskati. Programmas ietvaros jau ir notikuši septiņi pasākumi.

Aicinām izbaudīt radošo muzeja vakaru gaisotni, klausoties un skatoties Jums gatavotos priekšnesumus!

Publicitātes foto: Kultūras un sporta centra „Hi" deju grupa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV