Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Uzzini, kāds būs laiks

Maija Treile, 20.01.2011. 10:03

Trešdien, 26. janvārī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs (Rīgā, Pils laukumā 2) aicina uz pasākumu "Kāds būs laiks?", kas turpina ar izstādes "Zeme un mīlestība" tematiku saistīto pasākumu ciklu un pievēršas dažādiem zemnieku dzīves aspektiem.

Sarīkojumā meteorologs Andris Vīksna pastāstīs, kā top laika ziņas. Ornitologs Mārcis Tīrums stāstīs par gājputnu uzvedību gadalaiku maiņās. Ingmārs Līdaka vēstīs par ilgos darba gados Rīgas Zooloģiskajā dārzā novēroto dzīvnieku pasaules un laika apstākļu saistību. Ar teletilta palīdzību neklātienē pasākumā piedalīsies arī viens no populārākajiem Latvijas laika vērotājiem – Vilis Bukšs no Viļakas.

Pasākuma netiešais rosinātājs ir latviešu literatūras klasiķis Reinis Kaudzīte, kurš kladēs un tabulās pierakstījis savus dabas vērojumus, ik vēstulē rakstījis par laika apstākļiem un gaidāmo ražu, kā arī iztaujājis Ernestu Birznieku-Upīti par Kaukāzā notikušo zemes tricināšanu.

Jautājums par gaidāmo laiku un dažādu dabas parādību apspriešana kļuvusi īpaši aktuāla pēc kontrastējošiem laika apstākļiem un dabas untumiem bagātā 2010. gada. Ikviens, kurš pats pieraksta laika vērojumus, aicināts savus novērojumus un atziņas pastāstīt arī pasākumā. Sarīkojumā mēģināsim paredzēt, cik drīz pienāks un kāds būs pavasaris.

Pasākumu vadīs RMM projektu kuratore Māra Eņģele.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst. 17:30.
Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV