Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Galerijā "Antonija" būs skatāma Kristīnes Luīzes Avotiņas darbu personālizstāde

Galerija "Antonija", 24.01.2011. 09:14

Janvāra beigās klasiskās mākslas galerijā „Antonija", Brīvības ielā 157, Rīgā, būs apskatāma mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas darbu personālizstāde „Sapņu spēks".
Galerijā "Antonija" būs skatāma Kristīnes Luīzes Avotiņas darbu personālizstāde

Kristīne Luīze Avotiņa ir jauna un spilgta personība, kuras talants novērtēts ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē. Viņas dziļi iekšējie, dvēseles pārdzīvojumi un sajūtas nav slēpjami skatītāju acīm, bet gan atklāti un saistoši stāstoši: par attiecībām, vīrieti un sievieti, kaisli, emocijām, par pārdzīvojumu un saikni ar dabu.

Tēli dzīvo Kristīnes kompozicionālajos risinājumos, kur parādās figurālā glezniecība un ornaments. Gleznojot lielformāta darbus, viņa pārvalda visu formātu, darba kompozīciju un krāsu, kā arī lineāro zīmējumu. Izstādes darbos tiek izcelta atšķirīgā un vienreizējā floras un faunas klātbūtne cilvēka dzīvē – ievijot cilvēka figūras nesenu vai tiešu tā klātbūtni.

Pati Kristīne uzsver: „Dabas un cilvēku savstarpējās attiecības – tā vienmēr ir bijusi aktuāla tēma manā glezniecībā. Jo vairāk pie tās strādāju, jo interesantāka man tā šķiet. Tā ir bezgalīga un nebeidzama. Ar krāsu es atsvaidzinu dabas un mīlestības skaistumu uz audekla un vēlos parādīt, ka daba un mīlestība savā skaistumā ir vienlīdzīgas.

Savos darbos es ik reiz vēlos parādīt, ka daba ir skaista un apbrīnas vērta – tikko atplaukusi ūdensroze, krītošas lapas no zeltainiem kokiem, rozā saulrieta debesis... Tā varētu turpināt mūžīgi..."

Izstāde būs skatāma no 27. janvāra līdz 14. februārim.

Izstādes apmeklējums bez ieejas maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV