Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Atklāta Kristīnes Luīzes Avotiņas personālizstāde

EasyGet.lv, 15.02.2012. 12:21

Mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas personālizstāde "Ziemeļu zvaigzne" līdz 27. aprīlim apskatāma „Vīna Studijā", Elizabetes ielā 10, Rīgā.
Atklāta Kristīnes Luīzes Avotiņas personālizstāde

"Pēdējo gadu laikā esmu bijusi vairākos sev ļoti nozīmīgos ceļojumos - Barselona, Bali un 2011. gada decembrī Lapzeme.

Kad domāju, kas ir kopīgs visiem šiem ceļojumiem, es sapratu, ka tā esmu es, jo katrā no šiem ceļojumiem es esmu sevi iepazinusi no jauna. Ceļojot man vienmēr rodas dabiska vēlēšanās uzgleznot ceļojuma laikā redzētos un sajustos iespaidus. Lapzeme mani pārsteidza nesagatavotu, es nebiju iedomājusies, ka Ziemeļu zeme, pie polārā loka var būt tik krāšņa. Mani iedvesmoja īsās dienas gaismas stundas, kurās saules gaisma drīzāk atgādināja mūžīgu saulrietu. Sniegs pieticīgās saules gaismas iespaidā bija ļoti krāsains un koki kalnos likās kā ar putukrējumu appūsti. Es sajutos ļoti piederīga šai sniega valstībai un esot tur es ļoti skaidru apzinājos savu piederību Ziemeļiem. Izrādās, sniegs var būt tikpat iedvesmojošs kā koši zaļš banānkoks," par izstādi stāsta māksliniece.

Kristīne Luīze Avotiņa dzimusi 1983. gadā, 2010. gadā pabegusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas maģistrantūru un papildinājusi zināšanas Escola Massana Viņa ir viena no talantīgākajām un radošākajām jaunajām gleznotājām, kuras darbi guvuši plašu atzinību gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Personālizstādi "Ziemeļu zvaigzne" „Vīna Studijā" varēs apskatīt līdz 27. aprīlim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV