Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Kristīne Luīze Avotiņa Siguldā atklāj personālizstādi „Dārzs”

Easyget.lv, 12.07.2013. 14:36

No 12. jūlija galerijā „Siguldas Tornis” skatāma mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas personālizstāde „Dārzs”, kurā būs skatāmas lielformāta gleznas, kas ļaus izbaudīt dabu visā tās pilnībā.

Pasaulē atpazīstamās latviešu gleznotājas Kristīnes Luīzes Avotiņas darbi ir unikāli ar savu krāšņumu, spilgtumu, ziediem, putniem, augiem un dzīvniekiem, kas kopā veido neatkārtojamu sajūtu gammu.

Gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa (1983) latviešu mākslas pasaulē sevi jau paguvusi pieteikt gana spilgti. Absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu un pašlaik turpina studijas akadēmijas maģistrantūrā. Kristīne Luīze Avotiņa dzimusi mākslinieku dzimtā, kur glezniecība ir pārmantota – Kristīnes Luīzes vectēvs bijis gleznotājs Harijs Kārkliņš, viņas mamma ir gleznotāja Ilze Avotiņa, arī vecākā māsa Katrīna Avotiņa ir gleznotāja.

Māksliniece ir arī „Fondazione Romualdo Del Bianco” Florencē, Itālijā, organizētā glezniecības plenēra laureāte. Kopš 2003.gada sarīkotas jau desmit personālizstādes – Rīgā, Jūrmalā, Valmierā;

Pati māksliniece atzīst, ka izstādi „Dārzs” viņa ir iecerējusi kā nelielu savu darbu retrospekciju, kurā būs skatāmi paši jaunākie darbi, no kuriem daži tapuši Parīzē, kā arī viena glezna no 2004.gada, kuru viņa uzskata par savu profesionālās glezniecības ceļa sākumu.

„Izstādes nosaukums nav nejaušs, jo dārza tēma man vienmēr ir bijusi aktuāla. Manās gleznās ir ļoti daudz kas no dabas – augi, dzīvnieki un putni. Daba mani patiesi iedvesmo, jo tikai dabā es spēju atrast un ieraudzīt visas krāsas, kas redzamas manos darbos. Dabas tēlu klātesamība man savos darbos palīdz izteikt savas sajūtas un emocijas pret pasauli, kurā dzīvoju,” saka Kristī-ne Luīze Avotiņa un papildina, ka savos darbos ieglezno visas savu jūtu gammas – mīlestību, prieku, vilšanos, laimi un arī sapņus. „Man ir sajūta, ka visa cilvēka dzīve ir kā dārzs, kurā nemitīgi uzplaukst vai novīst kāds zieds. Arī es savu dzīvi dzīvoju dažādos dārzos, kuri katrs ir jākopj, lai tie turpinātu ziedēt, – draudzības dārzs, mīlestības dārzs un vēl, un vēl... Savos darbos es vēlos uzgleznot šīs dzīves un pasaules skaistumu, kurā dzīvojam!”

Izstāde „Dārzs” galerijā „Siguldas Tornis” atklāšana - 12.jūlija plkst. 18.00, izstāde apskatāma līdz 12.augustam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV