Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Konkursā iespēja balvā saņemt ceļojošo izstādi

Maija Treile, 25.01.2011. 11:18

Lai mudinātu iepazīt savas ģimenes vēsturi un pastāstīt to arī citiem, Rakstniecības un mūzikas muzejs konkursā "Kā iepazinās mani vecāki" aicina iesūtīt reālus stāstus.

Konkursa tēma sasaucas ar izstādē "Zeme un mīlestība" aplūkoto tematiku. Mīlestība un dažādas attiecību peripetijas ir viena no galvenajām tēmām latviešu literatūrā; daudzu literāru tēlu pamatā nereti ir reāli prototipi, arī attiecību modeļus un situācijas rakstnieki bieži noskatījuši dzīvē. Viena no ekspozīcijas daļām veltīta dažādu reālu pāru kāzām, jo ikviena attiecību pieredze dzīvē ir romāna vai vismaz stāsta vērta.

Konkursa uzvarētājs tiks izvēlēts, balsojot mājas lapā www.rmm.lv/konkurss un balvā saņems "Zemes un mīlestības" ceļojošo izstādi savā skolā, bibliotēkā vai tuvākajā kultūras centrā. Piedalīties konkursā aicināts ikviens, taču, norādot pie individuālajiem darbiem skolu un mudinot rakstīt klases biedrus, skolēniem ir iespēja kolektīvi izcīnīt aktīvākās skolas titulu un saņemt Rakstniecības un mūzikas muzeja balvu.

Šobrīd lielu popularitāti piedzīvo Rakstniecības un mūzikas muzeja ceļojošā izstāde "Dzīves pabērni latviešu literatūrā", kas turpina apceļot skolas un bibliotēkas Madonā, Jūrmalā, Aizputē un citur Latvijā.

Darbus var iesūtīt līdz 2011. gada 4. aprīlim. Balsošana turpināsies līdz 2. maijam.
Stāstus jāiesūta uz adresi konkurss@rmm.lv, norādot informāciju:

Vārds, uzvārds
Vecums
Nodarbošanās (skolēniem – skola un klase)
Kontaktinformācija (e-pasts, tālruņa numurs – netiks publiskoti)
Lūgums norādīt, ko no šīs informācijas piekrītat publiskot.

Rakstniecības un mūzikas muzejam ir tiesības nepublicēt darbus, kas neatbilst konkursa tēmai.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV