Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Lasītāju klubā – sarunas par to, ko lasa visi

Maija Treile, 10.02.2011. 12:13

Rakstniecības un mūzikas muzejs (Rīgā, Pils laukumā 2) uzsāk jaunu tradīciju – "Lasītāju klubs". Pirmā tikšanās notiks sestdien, 26. februārī, plkst. 12:00, kad visi interesenti tiek aicināti izteikt viedokli par divām šobrīd populārām grāmatām: Viļa Lācīša "Stroika ar skatu uz Londonu" un Otto Ozola "Latvieši ir visur". Lasītāju klubā būs iespēja sastapt domubiedrus vai uzskatu pretiniekus, kā arī baudīt kafiju un labu sabiedrību.

Abas grāmatas jau kādu laiku ir pirktāko grāmatu topu galvgaļos, uz to lasīšanu bibliotēkās veidojas rindas, tās tiek apspriestas plašsaziņas līdzekļos, interneta komentāros un paziņu lokā. Gan Viļa Lācīša "Stroika ar skatu uz Londonu" (Mansards), gan Otto Ozola grāmata "Latvieši ir visur" (Atēna) stāsta par latviešu gaitām ārzemēs, abas mudina domāt par nacionālā un internacionālā ietekmi cilvēka pasaules uzskata veidošanā, ļauj diskutēt par latviešu vietu pasaules kontekstā un daudziem citiem jautājumiem.

Rakstniecības un mūzikas muzejs Lasītāju kluba tikšanās iecerējis veidot regulāri, lai lasītājiem būtu iespēja diskutēt par aktualitātēm literatūrā.

Pasākumu atbalsta Rīgas Centrālā bibliotēka un apgāds "Mansards".

Ieeja – bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV