Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Ko iesāks Kinoakadēmija, ja uzvarēs Banksijs?

kinokino.lv, 11.02.2011. 11:04

ASV Kinoakadēmija cer, ka noslēpumainā ielu mākslinieka Banksija dokumentālās filmas uzvaras gadījumā Oskaru šovā viss noritēs korekti.
Ko iesāks Kinoakadēmija, ja uzvarēs Banksijs?

Ielu mākslinieka Banksija filma ar oriģinālo nosaukumu "Exit Trough The Giftshop" ir nominēta Oskara balvai labākās dokumentālas filmas kategorijā. Ja Kinoakadēmijas locekļi būs izvēlējušies šo darbu kā labāko, iespējams, varam sagaidīt kādu interesantu priekšnesumu no paša Banksija vai viņa pārstāvjiem.

Banksijs ir viens no populārākajiem ielu māksliniekiem pasaulē, tajā pašā laikā saglabājot noslēpumainību un neatklājot savu identitāti. Iepriekš publiskos pasākumos un intervijās viņš ir valkājis gan melnu kapuci, gan pērtiķa masku. Mākslinieks nebija ieradies uz tradicionālo Kinoakadēmijas svinīgo pusdienu pasākumu, kas tiek rīkots visiem nominantiem pa godu. Kas notiks, ja Banksija filma uzvarēs? Vai uz skatuves kāps vīrs pērtiķa maskā, apgalvojot, ka viņš ir Banksijs? Šādu scenāriju Kinoakadēmija nevēlas pieļaut.

Akadēmijas prezidents Toms Šeraks norāda, ka „tas nebūtu atbilstoši [Akadēmijas] principiem, jo nevar pasniegt balvu kādam ar masku uz sejas." Tāpēc esot panākta vienošanās ar filmas producentu Džeimiju D'Kruzu par to, ka filmas producenti uzvaras gadījumā kāps uz skatuves Banksija vietā. Tomēr šova organizatori atzīst, ka viņi nav droši par to, vai mākslinieks, kurš ir zināms ar provokatīvām mākslas akcijām, nebūs sagatavojis ko īpašu. To mēs noskaidrosim 27.februārī.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Publicitātes foto, viens no Banksija mākslas darbiem

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV