Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas iedzīvotāji Oskaru piešķirtu filmai „Melnais Gulbis"

Elīna Dobulāne, 24.02.2011. 12:40

Ja Latvijas iedzīvotājiem būtu jāpiešķir prestižā ASV Kinoakadēmijas balva Oskars nominācijā „Labākā filma", tad šogad to saņemtu Darena Aronofska drāma „Melnais Gulbis", aiz sevis atstājot filmas „Sociālais tīkls" un „Karaļa runa", secināts satelīttelevīzijas uzņēmuma Viasat veiktajā skatītāju aptaujā.
Latvijas iedzīvotāji Oskaru piešķirtu filmai „Melnais Gulbis"

„Lai gan lielāku ažiotāžu skatītāju vidū izraisīja tieši Deivida Finčera drāma „Sociālais tīkls", Latvijas kino mīļotāji prestižo balvu ir izvēlējušies piešķirt augstas raudzes darbam „Melnais Gulbis". Pētījuma dati parādīja arī interesantu tendenci - vēl joprojām katrs otrais jeb 51% iedzīvotāju neizdarīja savu izvēli par kādu no filmām, jo tās nav redzējis. Tas nozīmē, ka lielākajai daļai iedzīvotāju ir svarīgi, lai pēdējo gadu jaunākās filmas tiktu demonstrētas arī televīzijas kanālos un būtu skatītājiem pieejamākas," norāda Viasat vadītāja I. Zoltnere.

Gaidot 83. ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremoniju, Viasat TV1000 un TV1000 Premium filmu kanālos tiks demonstrētas īpašas Oskara nominēto filmu izlases. Pirmizrādi kanālā TV1000 Premium, sestdien, 26. februārī, piedzīvos viena no skatītākajām pērnā gada filmām uz kino ekrāniem un trīs Oskarus saņēmusī Džeimsa Kamerona filma „Avatars".

Gadu pēc Oskara balvas pasniegšanas filmu „Avatars" ir redzējuši 43% Latvijas iedzīvotāju, katrs trešais jeb 32% vēlētos to redzēt, savukārt 25% respondentu atzina, ka filma nešķiet interesanta žanra dēļ.

Pērn filma „Avatars" saņēma Oskara balvu trīs nominācijās: labākais mākslinieciskais noformējumus, labākais operatora darbs, labākie vizuālie efekti. Filmas specefektus atzinīgi vērtē arī filmu cienītāji Latvijā. Saskaņā ar Viasat pētījuma datiem nedaudz vairāk nekā 15% no respondentiem patika tieši filmas „Avatars" specefekti.

ASV Kinoakadēmijas šī gada balvas tiks pasniegtas 2011. gada 27. februārī Holivudā, Kodak teātrī, ceremonija tiks translēta vairāk nekā 200 valstīs visā pasaulē.

Pētījums veikts, aptaujājot 515 respondentus vecumā no 20 līdz 60 gadiem.

Publicitātes foto, kadrs no filmas "Melnais gulbis"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV