Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Bulgārijā izdots Zigmunda Skujiņa romāns „Gulta ar zelta kāju"

Arita Gutāne, 03.03.2011. 17:50 | komentāri (1)

Bulgārijas izdevniecībā „Panorama" klajā laists Zigmunda Skujiņa romāns „Gulta ar zelta kāju" (Креватът със златния крак), ko bulgāru valodā tulkojusi Albena Metodieva.
Bulgārijā izdots Zigmunda Skujiņa romāns „Gulta ar zelta kāju"

Zigmunds Skujiņš ir viens no visvairāk tulkotajiem latviešu rakstniekiem, viņa darbi izdoti vācu, angļu, krievu, bulgāru, čehu, slovāku, ungāru u. c. valodās vairāk nekā septiņos miljonos eksemplāru. Tagad bulgāru valodā nācis klajā romāns „Gulta ar zelta kāju" (1984), kas ir mazliet teiksmains – stilistikā jūtama radniecība ar „maģisko reālismu" (vairāk gan uzsverot šā apzīmējuma otro pusi) – vēstījums par Vējagalu dzimtu aptuveni gadsimtu ilgā laikposmā.

Pēdējos gados bulgāru valodā latviešu literatūra daudz tulkota: izdotas Knuta Skujenieka un Aleksandra Čaka dzejas izlases, latviešu mūsdienu dzejas antoloģija u. c.

Romāns „Gulta ar zelta kāju" bulgāru valodā nācis klajā ar Latvijas Literatūras centra un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV