Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Pasākums par latviešu valodas situāciju šodienas Latvijā

Maija Treile, 04.03.2011. 11:33

Trešdien, 9. martā, plkst.17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) turpināsies sarunas par latviskām vērtībām. Šoreiz sarīkojumā "Kas notiek ar latviešu valodu?" notiks diskusija par to, kā funkcionē valsts valoda; ko garantē Latvijas likumdošana; kas notiek izglītībā; kādu lomu spēlē līdzās latviešu valodai lietotās citas valodas; ko varam mācīties no kaimiņu tautām un kas atkarīgs no ikviena cilvēka personiskās attieksmes.

Pasākumā sociolingviste Vineta Poriņa stāstīs par rezultātiem, kas gūti, pētot reālās iespējas sazināties latviešu valodā šodienas sabiedrībā. Latvijas Universitātes docents, lietuviešu valodnieks Edmundas Trumpa salīdzinās valodas pētniecības iespējas un valodas jautājumiem veltīto valsts uzmanību Latvijā un Lietuvā. Rīgas Latviešu biedrības Latviešu valodas attīstības kopas vadītāja Maija Sinka-Gobiņa iepazīstinās ar savu redzējumu par valodas situāciju Latvijā un tālākajām attīstības iespējām. LU Sociālo zinātņu fakultātes lektore Olga Proskurova dalīsies pārdomās par Latvijā dzīvojošo cittautiešu attieksmi pret valsts valodu. Pasākumā aicināti piedalīties Saeimas deputāti, kas komentēs, vai nepieciešamas ar valodas jautājumiem saistītas izmaiņas Latvijas likumdošanā.

Ikviens apmeklētājs aicināts iesaistīties diskusijā. Pasākumu vadīs RMM projektu kuratore Māra Eņģele.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst.17:30.
Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV