Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Tikšanās ar Sibīrijas bērniem

Maija Treile, 16.03.2011. 10:31

Trešdien, 23. martā, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiks sarīkojums "Sibīrijas bērni rakstniecībā un mūzikā". Muzejs jau vairākus gadus marta pēdējā nedēļā veido staļinisma represiju skartajiem kultūras darbiniekiem veltītus pasākumus. Šā gada tēma ir kopā ar ģimenēm izsūtītie vai izsūtījumā dzimušie bērni, kuri pēc atgriešanās Latvijā kļuvuši par nozīmīgiem kultūras dzīves veidotājiem.

Pasākumā varēs tikties ar četriem Sibīrijas bērniem – teātra zinātnieci Andu Burtnieci, Rakstniecības un mūzikas muzeja speciālisti Intu Blūmu, ērģelnieku Tālivaldi Deksni, dzejnieci un publicisti Andu Līci. Sarīkojuma viesi dalīsies atmiņās par laiku pirms ģimenes apcietināšanas un Sibīrijā pārdzīvoto, par izsūtījuma laika turpmāko ietekmi – gan uz izglītību, gan radošo dzīvi. Sarunu papildinās digitalizēti fotomateriāli no personīgajiem arhīviem un Okupācijas muzeja krājuma.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Vokālās nodaļas audzēkņa Denisa Trana priekšnesumā skanēs Jāņa Ķepīša solodziesma "Grūtā naktī" – retums, kura rokraksta vienīgais eksemplārs atrodas RMM krājumā un pēc Otrā pasaules kara nav atskaņots. Savukārt Antra Bigača (mecosoprāns) un Tālivaldis Deksnis (klavieres) atskaņos Maijas Einfeldes cikla "Aizvestiem" daļu.

Sarīkojuma noslēgumā būs neliela intervija ar kinorežisori Dzintru Geku un fragments no viņas jaunākā Sibīrijas bērniem veltītā darba – filmas "Piemini Sibīriju".

Sarīkojumu vadīs RMM kolekciju kuratore Rūta Līcīte.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst.17:30.

Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums). Politiski represētajām personām – ieeja brīva.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV